Ben Moon var på 80- og 90-tallet så nært en klatrepopstjerne man kan komme. Det kom knapt ut en klatrefilm uten at han var med, og briljerte med finslepen teknikk og langt, tøft rastahår. 

Hvordan han ble så god? På hviledagene satt han stille på en stol for ikke å bygge benmusklatur, og det gikk vel med en og annen alternativ røykesak for å holde fokuset borte fra alle fristelsene. 

Her er et av hans mest legendariske sitater: 

sitat ben moon
sitat ben moon

Han innførte blant annet graden 8c i Buoux i Frankrike i 1989, og dette bildet fra ruta gikk verden rundt og gjorde han til en superstjerne:

Ben Moon
Ben Moon

Førstebestigning: Ben Moon førstebesteg Agincourt (8c) i Buoux i 1989. Bildene fra ruta gjorde stort inntrykk på klatreverdenen. 

Ben Moon svingte pisken også når det gjalt rutenavn, og navnet Agincourt var ikke tilfeldig. The Battle of Agincourt var et historisk slag, mellom den franske og engelske hær. Det sto i 1415 og ble omtalt i blant annet Shakespeare's skuespill Henry V. Engelskmennene var dårlig utrustet og få, men vant likevel mot den mye større og bedre utrustede franske hæren. Dagen for slaget ble senere en offentlig helligdag i Storbrittannia; St. Crispins day.

Moon førstebesteg også The Maginot Line (8c) i Volx, også denne etter en fransk millitær flopp. Forsvarsverket på grensen til Tyskland ble bygget mellom første og andre verdenskrig, men hadde ingen funksjon, siden tyskerne «spaserte» rundt (i Belgia), mens de kjørte noe millitær aktivitet foran linjen for å lure franskmennene.  

Det spekuleres i om han faktisk innførte verdens første 9a, med Hubble, som står i 8c+. Verdens beste klatrere mener dog at den godt kunne stått i 9a.

Les mer om Ben Moon her: Wikipedia.org