Fortvilelsen var stor blant mange da de smekre kamsikringene fra Colorado Custom Hardware (CCH) sakte, men sikkert forsvant fra hyllene i klatrebutikker over det ganske land utover på 2000-tallet. De myke og letthåndterlige kammene med kortere tverrstamme enn alle andre tilsvarende sikringsmidler på markedet smatt inn der hvor man før var tvunget til å fikle inn (og ikke minst ut) kiler, og gjorde sikringsarbeidet i lommer, slots og riss vesentlig enklere og kjappere. 

Men den lille fabrikken i Laramie, Wyoming kunne ikke fylle den økende etterspørselen på verdensmarkedet, og Alien Cams ble etterhvert bortimot umulig å få tak i her hjemme. Etter at CCH-eier og Alien-oppfinneren David Waggoner døde i 2009, bare 53 år gammel avtok produksjonen, før det til slutt var full stopp for Aliens også på det amerikanske markedet.

Annonse

Nå er det imidlertid lys i tunnelen for gamle og nye Alien-fans. Etter hva vi forstår skal den spanske produsenten Fixe-Faders ha kjøpt rettighetene til å produsere Aliens, etter å ha forhandlet med Waggoners enke i halvannet års tid. Forutsetningen er at Fixe-Faders fortsetter produksjonen i Waggoners ånd, kammene skal fortsatt kalles Alien Cams og produseres med de samme råmaterialene og med det samme maskineriet som originalen.

Allerede i september vil nyproduserte Aliens være tilbake på det internasjonale markedet, foreløpig i størrelsene blå, grønn, gul, grå og rød.

Her i Norge vil importør Vpg/7Blåner etter all sannsynlighet ha de i butikken i oktober, får vi melding om. Prisen vil være 899,- pr stk.

Gullrekka. Aliens ble manges favoritt i racket på nittitallet, etter at CCH startet produksjonen i Laramie, Wyoming på siste halvdel av åttitallet. Her er hele produksjonslinja samlet.