Schröter på verdenscupåpning

Verdenscupen i buldring er i gang og fra Norge var det en utøver på plass.

Sist oppdatert: 7. april 2019 kl 21.13
Thilo Schröter i aksjon. Foto: Vladek Zumr
Thilo Schröter i aksjon. Foto: Vladek Zumr
Lesetid: 3 minutter

Tina Johnsen Hafsaas

MKO_BWC 2018_Munich_Qualification Women_Blue Eyes_130_Copyright Marco Kost kopi

Flere ganger Norgesmester og nordisk mester, verdenscupfinalist og vår fremste konkurranseklatrer. Tina dekker nasjonale og internasjonale konkurranser for magasinet Klatring.

Thilo Schröter deltok i helgens sesongåpning i Meiringen i Sveits. Fjellbyen har de siste årene arrangert verdenscupåpningen i buldring og i år var intet unntak. Fra Norge var kun Thilo på plass da vår eneste damebuldrer Sunniva Haave er ute med skade. Jeg selv har valgt å prioritere trening for ledsesongen som begynner i juli, og da ble det til at Thilo er eneste norske utøver å se i årets verdenscup i buldring. Vi tre er det norske seniorlandslaget.

56264317_2648110835264097_522097431387570176_n
56264317_2648110835264097_522097431387570176_n

Thilo Schröter under kvalifiseringen. Foto: Vladek Zumr

Med rankingpoeng fra i fjor var han relativt tidlig ute på fredagens kvalifisering. Det viste seg å være en lett runde, en såkalt flasherunde, og utøverne hadde ikke råd til å gjøre feil. Thilo flasher førset bulder og får en god start på kvalifiseringsrunden før det neste bulderet ga han problemer. Han endte runden sin med to topp og fem bonus, og med det resultatet et godt stykke fra semifinale. I denne kvalifiseringen måtte man gå alle fem buldre for å gå videre til semifinale, og med Thilos to topp ser det ut som det var et godt stykke unna denne gang. Han endte som 38 i sin gruppe, et resultat som er blant hans dårligste.

Selv skriver han på Instagram at det er lite å rapportere hjem om annet enn dårlig klatring og et håp om å klatre bedre neste gang.

Skjermbilde 2019-04-06 kl. 22.01.34
Skjermbilde 2019-04-06 kl. 22.01.34

Skjermdump fra Thilo sin Instagramkonto. 

Konkurransen ble vunnet av Adam Ondra og Janja Garnbret. Adam var eneste europeer i herrefinalen og dominerte den siste og avgjørende bulderen ingen av de fem asiaterne hadde sjans på. Det var en jammebulder, og Adam fikk brukt sine ferdigheter og erfaringer fra Yosemite. Han showet der ingen klarte å etablere og viste oss alle hvor godt en håndjam skal sitte. For damene ble det en kamp om medaljene og med Janja sin dårlige start ble det en spennende finale. Janja dro i land seieren og toppet tre buldre på færre forsøk enn Akiyo Noguchi. Britiske Shauna Coxey er tilbake i verdenscupen etter en lang skadeperiode og slo til med bronse i comebacket sitt. 

Det ble ingen nordmann å se live i aksjon, og heller ingen andre skandinavere, men konkurransen var en glede å se på og det er morsomt at verdenscupen endelig er i gang igjen. Som vanlig er det kun semifinalen og finalen som vises live. Helgens sesongåpning ble også brukt til å vise frem nye klatregrep, og produsentene Cheeta og Flathold hadde premiere på flere nye konsepter. Disse takene og volumene vil bli brukt på senere verdenscuper og på ledkonkurransene i sommer. Jeg satt selvfølgelig klistret til skjermen under alle rundene som ble vist for å se hva jeg har i vente senere i år.

Fikk du med deg hvem som ble våre nye Norgesmestre?

Eller konkurransen i paraklatring som ble arrangert samme helg?

Det var ikke sesongstarten vi håpet på for Thilo, men det er nye muligheter neste helg med verdenscup i Moskva. Thilo kommer kun til å delta på de europeiske verdenscupene, og med en overstått er det to igjen med Moskva neste helg og München i mai. Det er også EM og VM senere i år, og det er første gang vi skal klatre to mesterskap i samme sesong.

Replay av finalene finnes her 

Replay av semifinalen finnes her 

Offisielle resultater finnes her 

Tusen takk til Vladek Zumr www.vladekzumr.com for bilder.

Publisert 7. april 2019 kl 21.13
Sist oppdatert 7. april 2019 kl 21.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen