Thilo Schröter er på sin årlige Rocklandstur og er halvveis i den fem uker lange turen. Fredag kveld tikket det inn en melding om at han har sendt Speed of Sound, gradert 8B+. En drømmebulder, høyest på ønskelista for årets tur og nå en av de beste han har gått.

- Den er jevn, alle flyttene er cirka like harde og det tok to økter å finne all beta.

Thilo forteller at han gikk bulderen på første mulige forsøk dag tre, og at det er en av de kuleste han har gått.

- På den første økten jobbet jeg bare beta som jeg fant selv, og etter det gjorde jeg litt research i form av film for å se hva andre har gjort. Tilbake på bulderen økt to endret jeg litt på det jeg hadde funnet ut av og begynte å støte. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jeg måtte jobbe med detaljene. Effektivitet og raske overganger er essensielt på en lang bulder som denne, og resten av økten gikk til detaljer, fotbeta, effektivitet og presisjon. Økt tre varmet jeg opp med å gå alle flyttene individuelt, og sendte bulderen i første støt.

Skjermbilde 2019-06-16 kl. 11.17.07
Skjermbilde 2019-06-16 kl. 11.17.07

Skjermdump av Thilo sin Instagrampost. 

På sin Instagramkonto skriver han at det er en send han kommer til å huske i lang tid, og med to uker igjen er det rett på neste bulder. Akkurat hvilken det er holder han litt for seg selv, men at det blir noe hardt, imponerede og en stolt linje tror jeg vi kan regne med.

Her er video av bestigningen.

Bulderen Speed of Sound ble førstebesteget av Jimmy Webb i 2014, og har fått en håndfull bestigninger av sterke og anerkjente klatrere Jakob Schubert, Daniel Woods, Nicolo Ceria, Gabriele Moroni, David Graham og Alex Khazanov.

Woods beskriver bulderen på sin 8a.nu-profil som en kongelinje med de beste flyttene han har gjort i Rocklands.

«Wow the king line of the boulder... Some of the best moves I have done in the Rocklands!! Pure power, precise deadpoints, violent slaps, and and aggressive heel hook make up this beast. Punted off the top twice, jimmy battled hard and sent, then I sent right after. Fun times with a good crew and perfect boulders»