Første etappe av denne rundreisen var i Tokyo, Japan og tross et dårlig resultat rapporterer Thilo om at han storkoser seg. En topp og to soner i kvalifiseringen ga han en 31. plass i sin gruppe, det vil si 62. plass totalt. Ikke hva vi kaller et godt resultat, men sammenliknet med Kina for et par uker siden var det et steg opp i selve klatringen. Thilo var fornøyd med mye av klatringen sin i helgen og han koste seg på bulderne, men et par feil her og der kostet han soner og topper.

Skjermbilde 2018-06-04 kl. 11.34.18
Skjermbilde 2018-06-04 kl. 11.34.18

Selv skrev han på sin Instagramprofil dagen før denne verdenscupen at han var skuffet over konkurransene i Kina og slet med motivasjonen da han kom hjem, men en kommende tur til Rocklands fikk han tilbake i klatreveggen og med øktene i Tokyo før helgens konkurranse kom motivasjonen helt tilbake. Over telefonen meldte han at det var veldig gøy å klatre, henge med de andre klatrerne fra verdenscupen, være turist og at han gledet seg veldig til neste konkurranse. 

Coach Nicki Horak var på plass og rapporterte om at Thilo ser bra ut fysisk, men taktikken manglet litt nå i helgen.
- Det gjelder å få masse erfaring og trene taktikk, så kommer nok resultatene mer stabilt også.

Thilo hadde en super sesongstart med en 23. plass og en 11. plass, og når konkurransene flyttet seg til Asia har han ikke fått like gode resultater. Formen hans er fortsatt bra og det blir spennende å se hva slags buldre han må bryne seg på til helgen. Neste arena er kjent for en mer fysisk og dynamisk stil og Thilo har gode minner derfra.

Fra Tokyo flyr han til Colorado for neste og siste verdenscup av den første delen av sesongen. Etter denne helgen er det to måneder pause for bulderne før de går i gang igjen med siste verdenscup i München og VM i Innsbruck.