Magnus rykker oppover

Fjerdeplass for Midtbø i Briançon.

Av: Arve
Sist oppdatert: 21. juli 2012 kl 23.32
Lesetid: 2 minutter

Etter glimrende klatring i semifinalen lå Magnus Midtbø på en sterk tredjeplass før kveldens finale i franske Briançon, bak forrige rundes nummer én og to, Sachi Amma (Japan) og Ramon Julian Puigblanque (Spania). Den harde finaleruta flyttet litt rundt på rekkefølgen finaleklatrerne imellom; Magnus rykket ned én plass og forbedret med det den allerede fantastiske bedriften fra Chamonix for en uke siden. Dette er veldig sterkt klatret av vårt konkurranse-ess, og verdenscupsesongen har fått en overveldende start for Midtbø, med fjerde- og femteplass og to finaleplasser av to mulige så langt.

Som i Chamonix gikk japanske Amma helt til topps, mens Puigblanque fikk en sjeldent tidlig sorti fra en finalerute, og endte til slutt på sjuendeplass. Kanadiske Sean McColl tok andreplassen foran Jakob Schubert (Østerrike) på tredje, og altså med Magnus hakk i hæl.

Damenes finale ble vunnet av en av hjemmefavorittene, Hélène Janicot, med Johanna Ernst (Østerrike) på andre og Charlotte Durif, også Frankrike, på tredje. I motsetning til i herrefinalen hvor ingen av klatrerne klarte å toppe ruta, klippet hele fem jenter ankeret på finaleruta, så ikke helt klaff for ruteskruerne her.

Tina Johnsen Hafsaas deltok også i Briançon, men ingen semifinale denne gangen heller. Tina klatret seg til en 40. plass av 54 klatrere, og nok en nyttig erfaring for juniorklatreren fra Kolsås.

Resultater her.

Publisert 21. juli 2012 kl 23.32
Sist oppdatert 21. juli 2012 kl 23.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen