Magnus på sitt beste

Bronse i klatringens OL

Sist oppdatert 6. august 2013 kl 11.41
Jakob Schubert, Ramon Julian Puigblanque og Magnus Midtbø
Jakob Schubert, Ramon Julian Puigblanque og Magnus Midtbø

I helgen var det World Games (WG), som er de ikke-olympiske idrettenes svar på OL. Det arrangeres hvert fjerde år. 

Vår klatreess Magnus Midtbø fikk invitasjon til å delta, og dro i land sitt beste resultat. På spørsmål om han kan fortelle litt om konkurransen svarer han dette, mens han sitter i bilen i München:  

– Jeg fikk invitasjonen til å delta fra IFSC i begynnelsen av mai. Bare det å være invitert til WG var stort for meg. WG er den viktigste konkurransen til IFSC og blir bare avholdt hvert fjerde år, som OL for ikke olympiske idretter. Derfor nølte jeg ikke med å takke ja. Jeg bestilte billetter med østerrikerne og delte hotellrom med Jakob.

Det var ganske annerledes å konkurrere i Colombia. Om det var på grunn av landets kriminalitetsstatistikk eller omfanget av konkurransen, vet jeg ikke. Men sikkerheten og alt rundt virket mye «proffere». På flyplassen fikk vi skippet alt av kø, og vi ble eskortert av tungt bevæpnet politi.

Selve konkurransen foregikk ganske normalt. Men det var ingen kvalifisering, siden alle som fikk delta allerede var kvalifisert. Etter semien lå jeg på 4. plass, bare ett tak bak. Finalen ble avholdt bare noen timer etter, for at det skulle passe med live TV. I finalen rotet jeg det litt til i starten av ruten. Så ikke et tak rundt kanten og ble nødt til å dyne for en dårlig pinch. Etter det greide jeg å koble inn autopiloten. Cruxet var en travers i toppen med et hardt klipp, som jeg løste bra. Jeg fikk en dårlig skulder i toppen og hoppet for neste taket. Var ikke superpumpet og tror jeg kunne klart neste flyttet hvis beg hadde satt opp foten, men ville ikke risikere å ikke få pluss, som gjorde at jeg misset pallen i Chamonix.

Pallen i WG er helt klart et av mine aller beste resultater. Rart å tenke på at det er fire år til neste gang jeg får muligheten til å forbedre det. Den siste uken har gått så raskt at jeg ikke har fått tid til å reflektere mye. Nå er jeg i Munchen og skal kjøre til Innsbruck for en liten økt før WC'n i Imst neste helg.

Vinneren ble Ramon Julian Puigblanque fra Spania, på andreplass kom Jakob Schubert fra Østerrike og på tredje altså Magnus. Ingen norske damer var med. 

Vi gratulerer så mye og ønsker Magnus lykke til i Imst neste helg. 

ramon
ramon

Columbia: Ramon Julian Puigblanque klatrer inn til seier i World Games. Foto: H. Wilhelm

Publisert 6. august 2013 kl 11.41
Sist oppdatert 6. august 2013 kl 11.41
Relaterte artikler
Magnus Midtbø klatresenter Gneis Lilleaker
Åpner Gneis klatresenter

Deleier i sitt femte klatresenter

 BOKANMELDELSE: Jon Gangdal har anmeldt Magnus Midtbø sin selvbiografi MAGNUS, ført i pennen av forfatter og folkeminnegransker Thor Gotaas. Foto: KaVe Publishing
Anmeldelse av boka om Magnus Midtbø

Litt for flatt om et bratt liv

Magnus Midtbø Mesternes Mester NRK
Mesternes Mester 1. januar

Slår Magnus Midtbø rekorden?

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue