Magnus Midtbø! Alt gikk live nå sist helg, og Magnus ble 5000 euro rikere!

– Det var et live Tysk TV-program på statskanalen ARD – det tyske svaret på NRK. De skulle kåre tyske mestere i forskjellige TV-vennlige disipliner. Det begynte med mange disipliner, så det var ikke alle som gikk videre til live-showet. Jeg visste ikke helt sikkert om det ble noe av før for to uker siden.

– De tok kontakt med meg i juli, men ikke før i september ble det avklart at jeg skulle være den internasjonale utfordreren hvis disiplinen min gikk videre. Jeg måtte skrive under på massevis av papirer som skulle sikre taushetsplikt osv. 

– Hvordan var opplevelsen? Gøy?

– En helt ny erfaring. Jeg var der tre dager i forkant for å forbrede meg, ikke bare på det sportslige. Det er mye planlegging bak et tre timer langt direktesendt TV-show. Selve konkurransen gikk ut på at man skulle hoppe opp et tårn med en stang i hendene. 25 steg, med 40 cm mellomrom. Jonas Baumann, som jeg gikk mot i finalen, slo ut en turner som vant to OL-sølv nå sist i London. Men ingen hadde kommet helt opp. Under øvingen kom jeg opp på 28 sekunder, så jeg var ganske sikker på at jeg ville vinne. Men under showet fikk jeg litt problemer med stangen som to ganger låste seg mellom stegene. Det tapte jeg mye tid på, og gjorde det til en spennende duel. Fikk vite at det var 4,7 millioner som så på på lørdag, noe som var mer enn forventet. Sikkert også en del som har sett det i reprise og på nett-TV i ettertid. 

– Det var en gøy opplevelse og så ble jeg jo også 5000 euro rikere!

I sendingen er det klipp fra Klatreverket og Tokerud, der Magnus klatrer Draugen (6B). 

Her er link til nettversjonen av programmet. Magnus starter ved ca 48 minutter.

tysk magnus 4
tysk magnus 4

Storslått: Fantastisk åpning av programmet. Magnus sto der og så ut som en seierherre.

tysk magnus
tysk magnus

Før start: Magnus Midtbø gjør seg klar til å starte. 

tysk magnus 2
tysk magnus 2

Hyggelig tone: Programlederen med Magnus Midtbø og tyske Jonas Baumann.

tysk magnus 3
tysk magnus 3

Seiersrus: Magnus slo Jonas med noen få sekunder, men det holdt i massevis til pokal og 5000 euro.