Finaleruten startet med et bulderaktig parti som alle fiinalistene kom seg relativt raskt over. Nærmere toppen kom imidlertid et crux, som ifølge ruteskruer Adam Pustelnik ikke var ment som et crux. Det bestod av mindre crimpere, og samtlige finaleklatrere falt i dette området mellom tak 30 og 36. Ruten blir ikke lettere etter cruxet, men får litt annerledes stil med litt bedre tak, fortalte Adam. Den høye luftfuktigheten førte også etter hvert til at flere av takene ble glatte og ruten ble mye tøffere enn det Pustelnik hadde planlagt – en 8 c+.

Kvalifiseringen til Europamesterskapet i klatring på led startet søndag 7. juli, hvor 49 klatrere kjempet for å komme videre til semifinalen. Kvalifiseringen bestod av to ruter, hvor Magnus toppet ut på begge, som én av sju klatrere. Totalt 26 klatrere gikk videre til semifinalen - av disse to nordmenn Midtbø og John Henry Nilssen.

En knapp uke senere, lørdag 13. juli var det duket for semifinalen. Én rute, ett forsøk og åtte minutter fikk redusert semifinalegjengen fra 26 til åtte, med Magnus på en lovende tredjeplass.
I fjorårets europamesterskap i Kranj, Slovenia stakk Midtbø av med tredjeplassen, mens han i år måtte nøye seg med sjetteplassen. Magnus Midtbø blogget selv etter kvalifiseringen om at han var fornøyd med å ha toppet ut på begge rutene, men at formen ikke var på topp. Les bloggen her.

Her finner du hele resultatlisten fra Final MEN lead.

Franske Romain Desgranges idet han faller av ved cruxet. Foto: Skjermdump/ifsc-climbing.org
Roimain
Spanske Ramón Julian Puigblanque havnet på andreplass. Foto: Skjermdump/ifsc-climbing.org
Spanske Ramón Julian Puigblanque havnet på andreplass. Foto: Skjermdump/ifsc-climbing.org
Solen har senket seg før finalen i Chamonix, Frankrike. Foto: Skjermdump/ifsc-climbing.org
Solen har senket seg før finalen i Chamonix, Frankrike. Foto: Skjermdump/ifsc-climbing.org