Tauklatrernes verdenscup er igang for sesongen, med første stevne i franske Chamonix som i skrivende stund akkurat er ferdig. Og svært oppløftende, og betryggende med tanke på det nært forestående verdensmesterskapet, kunne Magnus Midtbø hale i land enda en super plassering med tredjeplass i dagens finale. 

Midtbø lå lenge først i finalen etter å ha ligget på sjuendeplass i semifinalen, men måtte til slutt se seg slått av unge Jacob Schubert fra Østerrike og den spanske ringreven Ramón Julian Puigblanque.

Tredjeplassen i Chamonix føyer seg inn i rekken av svært solide plasseringer for Midtbø. Dette er første gang på pallen i verdenscupen for vår fremste konkurranseklatrer, og det er bare å glede seg til VM i italienske Arco som starter førstkommende helg.

Mens herrenes finalerute virket å være perfekt skrudd, med Schubert som eneste klatrer som toppet ruta og Puigblanque som falt etter nesten å ha landet topptaket, virket damenes rute å være et lite hakk for lett med ikke mindre enn fire klatrere som toppet. Vinnerne her ble dermed Jain Kim fra Korea, østerrikske Angela Eiter, Mina Markovic fra Slovenia og Caroline Ciavaldini fra Frankrike. 

I kvinneklassen gjorde også Tina Johnsen Hafsaas, fremdeles junior, en svært hederlig innsats med semifinale og 24. plass til slutt.

Ellers ble dagens klatring preget av en del utsettelser på grunn av massivt regn i Chamonix, uten at det virket å legge en demper på verken klatrernes prestasjoner eller publikums begeistring i den franske alpebyen. For mange ble det nok derimot en skuffelse at det siste årets mest overlegne klippeklatrer, tsjekkiske Adam Ondra falt av tidlig i semifinalen og havnet et godt stykke ned på listene.

Komplette resultater her.

Opp-ned. En finalerute i verdenscupen er også forventet å inneholde spektakulær klatring. Her er Magnus opp-ned i en intrikat sekvens høyt på ruta.

Cool Kim. Koreanske Jain Kim klatret rolig og meget solid til seier, men måtte dele toppen av pallen med tre andre som også toppet finaleruta i Chamonix.

Ruskevær. Dagens finaler ble preget av ruskevær og utsettelser. Her er det Johanna Ernst som nesten forsvinner i regnet i semifinalen.

Dårlig vær, gode klær. Publikum lot likevel til å kose seg. En fullsatt plass foran finaleveggen kunne følge Magnus Midtbø og de andre i en spennende konkurranse i Chamonix.