Magnus i avisa

8c+-onsight har nådd nasjonalpressen

Sist oppdatert: 24. april 2013 kl 09.30
Faksimile fra Aftenposten.no
Faksimile fra Aftenposten.no
Lesetid: 2 minutter

Aftenposten.no har i dag en sak om Magnus Midbøs onsight av Cosi fan tutte i Rodellar. Nettavisas reporter har snakket med både Midtbø og Klatreforbundets Ole Karsten Birkeland. 

«Den 55 meter lange og overhengende ruten hadde vanskelighetsgraden 8 C+, noe av det aller heftigste du kommer ut for i klatreverden. I veggen var det festet karabiner ca. hver tredje-fjerde meter. Disse boltet han seg fast i underveis, men han hadde ikke lov til å støtte seg til hverken tau eller karabiner.», har journalisten skrevet i saken. 

Videre uttaler Magnus: 

- Det var et parti på toppen der jeg hang veldig mye etter armene og det var vanskelig å se hvor jeg skulle videre. Da måtte jeg stoppe opp og sanke informasjon, men jeg kunne ikke stoppe opp for mye heller, for da hadde jeg gått tom for krefter, sier Midtbø.

Saken har også en – skal vi si «dramatisk» slutt:

«Svømte i iskaldt fjellvann

Den krevende ruten ble gjennomført på siste dag av den en og en halv måned lange treningsleiren Midtbø var på i Spania. Det var ikke bare klatreruten som var strabasiøs, også veien til fjellet bød på utfordringer.

- For å komme oss dit måtte vi svømme opp en elv med iskaldt fjellvann. Vi hadde en liten gummibåt med, men den tok bare bagasjen vår, sier Midtbø.

Han var sammen med Henning Wang, mannen som har tatt bildene, hans bror og en annen klatrer.»

Det er ikke lett for en journalist som er ukjent med klatresporten, å forstå hva dette dreier seg om, noe som kanskje skinner igjennom i teksten. 

Uansett setter vi vel pris på at de nasjonale mediene snapper opp litt av det som skjer innen klatresporten.

Les hele saken her.

Publisert 24. april 2013 kl 09.30
Sist oppdatert 24. april 2013 kl 09.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen