Fra Made får vi følgende pressemelding:

– I dag, onsdag 29.09.2010, ble det skrevet historie! Magnus Midtbø og Made Production besøkte et problem utenfor Bergen. De siste årene har Magnus jobbet med dette problemet hver gang han har vært i Bergen uten å lykkes. Magnus klarte Gjeddehenget før tre tak løsnet, da som en 8B/+. I dag på siste forsøk og bare 2,5 time før flyet gikk til Oslo klarte han det nye sit start-problemet døpt til Blood Redemption. Den nye sit starten føyer til fire nye flytt som Magnus beskriver som «fire av de hardeste og absolutt fineste flytt jeg noensinne har gjort.»

– Jeg foreslår grad 8C selv om jeg aldri har gått en etablert 8B+. Dette problemet passer meg bedre enn noe annet bulder, hovedsaklig på grunn av lengden med hele 24 flytt. Lengden gjør bulderet mindre «spesifikt», siden det ikke bare handler om et eller to vanskelige flytt, sier Magnus om bestigningen.

Det ble filmet i flere dager i sommer, men da uten at Magnus klarte å bestige problemet. Nå er hele bestigninge på film og vil være en del av Made productions sagnomsuste klatrefilm som lanseres om et par år.

Magnus på den nye bulderen Blood redemtion. Foto: Made Productions
Magnus på den nye bulderen Blood redemtion. Foto: Made Productions

Førstebestiger: Magnus på den nye bulderen Blood redemtion (8C). Foto: Made Productions