Magnus bekrefter nivået

Ny finale, og ny fjerdeplass til Midtbø i verdenscupens tredje runde.

Av: Arve
Sist oppdatert: 12. august 2012 kl 12.28
Lesetid: 2 minutter

Med sin tredje finale av tre mulige i årets verdenscup, og med to fjerdeplasser og en femteplass styrker Magnus Midtbø sin posisjon blant de aller beste konkurranseklatrerne i verden. Han har ligget jevnt like under pallplass i nesten samtlige konkurranser de siste to årene, med tredjeplassen i fjorårets WC i Chamonix som foreløpig topplassering.

Fjerdeplassen til Magnus i østerrikske Imst denne helgen gjør oss nesten bortskjemte med toppresultater på det høyeste nivået. Det kan være på sin plass å minne om at det ikke er mange år siden bare det å få en norsk klatrer i en semifinale i verdenscupen nærmest var for en uoppnåelig drøm å regne. Da er det også ekstra gledelig at sisteårs junior Tina Johnsen Hafsaas kapret sin første semifinaleplass i seniorcupen. Tina kom sist i semifinalen, men det ble likefullt en meget sterk 26. plass i sammendraget, og bestenotering i seniorklassen så langt. I tillegg er Maria Davies Sandbu tilbake i tauet etter et lengre opphold i buldremekkaet Rocklands, og endte på 29. plass i Imst. John Henry Nilssen debuterte i verdenscupen med en 45. plass.

Herrenes finale ble vunnet av Jorg Verhoeven, foran Jakob Schubert og Sachi Amma. Damefinalen ble vunnet av Momoka Odo, foran Mina Markovic og Johanna Ernst.

Se resultatlistene her. Og opptaket fra finalen i Imst kan du også få med deg når det måtte passe:

Publisert 12. august 2012 kl 12.28
Sist oppdatert 12. august 2012 kl 12.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen