Alle var der; publikum, musikere, skuespillere, årets Fjellgeiter og ikke minst; alle de små trollene som alltid er tilsted på åpningen av Norges beste fjellfestival. Med de mektige Trolltindene som tilskuere – de eldste noen kan drømme om, som årets festivalåpner, Ole Daniel Enersen påpekte – rullet og danset de rundt på gressletta på Trollveggen camping. Det er lov å bruke litt større ord når man er vitne til slikt – det er jo ikke alltid værgudene spiller på lag med trollene i Romsdalen.

Les også: Romsdalslegenden Hans Christian Doseth

Prisen Årets Fjellgeit gikk til skuespillerne ... eller skal vi si realitystjernene i serien Villmarksbarna som går på NRK.

– Ikke mange har fått så mange barn ut og bort fra TV-en som nettopp disse TV-stjernene, kunne Stein P. Aasheim stadfeste ved utdelingen av prisen.

– Dette setter vi utrolig stor pris på, sa pappa i familien, Lars Krempig. – Vi visste ingenting om utdelingen, så dette kom som en kjempebra overraskelse.

Fra før har familien Krempig mottatt flere priser, blant annet Årets Villmarking.

Det er 50 år siden førstebestigningen av Trollveggen, og en av de som var med på den turen, Ole Daniel Enersen, fikk æren av å åpne årets festival.

– Det var et komplett kaos nede på veiene, og de kalte oss gale. Men de skulle bare visst hvor fint vi hadde det, kunne han stadfeste før han klippet snoren som Stein P. Aasheim og festivalsjef Solrun Sylte holdt mellom seg.

– Det er det som er det viktigste med denne festivalen, sa konfransier Elin Dahle – å ha det fint ute.

I følge Åndalsnes Avis var det ca 1000 personer tilstede på årets åpning.

Musikken under åpningen var laget av Filip Eidsvåg. Koreografi på danserne og barna var det Gro Malones fra Danseverkstedet som har stått for og Anne Hungnes fortalte eventyr. Ole K. Malmedal og Sindre Klikken utgjorde bandtrioen sammen med Filip Eidsvåg.

Les årets program her

Les også: Yoga gjør deg til en bedre klatrer