Sommeren 1965 gikk et norsk og et britisk lag løs på nord-Europas høyeste fjellvegg via to forskjellige ruter - Norskeruta og Rimmonruta. De toppet ut omtrent samtidig, etter en formidabel pressedekning av «det innbitte kappløpet».
Søndag 5. juli markerer Norsk Fjellfestival at det i år er er 50 år siden disse tøffe karene gjennomførte denne bragden.

Les også: Imponerende ny rute i Trollveggen.

Det skjer i form av et stort jubileumsarrangement i kulturhuset på Åndalsnes. Både de norske og britiske førstebestigerne vil være tilstede med bilder og beretningen om hva som egentlig skjedde sommeren 1965. Til forestillingen kommer også mange av de som har flyttet grenser i Trollveggen gjennom disse 50 årene. De første kvinnelige bestigerne, de første vinterbestigningene, første solobestigning, de første fribestigningene og noen av de heftigste repetisjonene.  Aslak Aastorp og Øyvind Vadla kommer med bilder og nye historier fra gamle dager. Ole Johan Sæther vil vise bilder og fortelle om de banebrytende trollveggbestigningene som han og sønnen Sindre har foretatt de siste årene.

Norsk Fjellfestival arrangeres på Åndalsnes i Romsdalen, fra søndag 5. juli til søndag 12. juli.

Det blir en hel masse klatreaktiviteter, og det arrangeres «prøv klatring» hver dag, buldring og guidede turer til de fantastiske tindene i Romsdalen.

Se programmet og meld deg på her.

Les også: Klatring 127 i salg, med fyldig dekning av 50-årsjubileet for bestigningene av Trollveggen i 1965.