Norsk Fjellfestival arrangeres for 18. gang den 10.-17. juli 2016. Men det er ikke bare friluftsglade nordmenn som inntar festivalen i år. På planen står et eget program for unge flyktninger. Totalt skal 9 deltagere få teste blant annet fottur, stand up padling, el-sykkeltur, aktivitetsdag på Moa gård og bryggedans. 

– Deltagerne vil gjennom en hel uke få oppleve natur, mestring, nye vennskap og samhold, sier Ane Marte Hammerø i Norsk Fjellfestival.

Flyktningene har også fått klatrekurs på forhånd.

– De digger det! Og noen er meget talentfulle, forteller Elin Dahle Herjehagen i Norsk Fjellfestival.

LES OGSÅ: En uke i Romsdalen

Flyktningprosjektet er et samarbeid mellom Røde kors, Rauma sanitetsforening, Rauma kommune og Norsk Fjellfestival. Det hele startet med at Rauma Sanitetsforening søkte om midler til friluftsaktiviteter for flyktninger i Rauma. Da midlene ble innvilget så sanitetsforeningen at de ikke hadde kapasitet til å organisere aktiviteter på egenhånd. 

–  Derfor inngikk vi et samarbeid med fjellfestivalen og fikk de til å lage et program for oss, forteller Gunhild Dahle, flyktningkoordinator og medlem av Rauma sanitetsforening til Åndalsnes Avis.

Røde Kors stiller med flyktningguider, men festivalen har søkt etter flere frivillige som ønsker å hjelpe til.

Norsk Fjellfestival håper å kunne bidra til økt integrering ved bruk av den fantastiske Rauma-naturen og mulighetene den gir. Deltagerne får egne klær og sko slik at de er rustet til senere å benytte seg av naturen på egenhånd. 

LES OGSÅ: Norges første Tindesenter

Festivalen strekker seg fra 10.-17.juli på Åndalsnes i vakre Romsdalen. På programmet står et stort spekter av aktiviteter for både store og små, blant annet toppturer til Romsdalshorn, klatrekurs, førstehjelpskurs og padlekurs. Du kan teste Norges første hengekøyehotell og heie frem deltagerne i Trollveggen Triatlon. Andre høydepunkter er åpning av klatreveggen på Norsk Tindesenter, som Magnus Midtbø skal stå for. Han skal også holde foredrag og klatrekurs for ungdom. Se mer på norskfjellfestival.no.