Boklanseringer i Romsdal

Praktboka Romsdal Eksponert er kommet fra trykk, og i Molde og Isfjorden er det nå klart for presentasjoner

Sist oppdatert 26. oktober 2015 kl 14.44

Det er en riktig koloss av en bok som endelig er kommet fra trykk. Den er massiv, stor og fyllt til randen med det flotteste av bilder romsdalsklatrerne noen gang har sett. Likeledes for syklister, stiløpere, basehoppere – boka er noe for alle og noe som vil kle taffelbord rundt i Norge.

Forfatter Iver Gjelstenli sier han lenge har gått med tankene om bokprosjektet.
– Jeg har i flere år tenkt på at å lage ei lita bok om de klassiske fjellklatrerutene i Romsdal hadde vært en god ide, men det ble med tanken. For fem år siden kom jeg til å nevne det for Terje Aamodt da vi møttes en kveld i Moldeveggen. Han tente på ideen, men i løpet av samtalen endret prosjektet seg i retning av ei stor bok med Terjes bilder og min tekst. Vi var også helt samstemte i at dette skulle være et bokprosjekt der alt skulle gjøres «fra bunnen». 

Les også: Supertilbud på abonnement og rimelig pris på Romsdal Eksponert

 – Hva var motivasjonen for å gå bort fra den rene klatreboka, og å trekke inn flere ulike genrer av sport?
– Kan vel si det slik at selv om både Terje og jeg først og fremst oppfatter oss selv som klatrere, lar vi oss også begge to begeistre av mange andre aktiviteter som er en del av det «action-pregede» fjell- og friluftslivet. Prosjektet vårt er jo også i stor grad bildedrevet, og når Terje kom hjem med vanvittig flotte bilder fra skikjøring og sykling fikk vi rett og slett lyst til å utvide perspektivet. Men hoveddelen av boka, cirka halvparten, handler om klatring og i særlig grad fjellklatring.

Fotograf Terje Aamodt har også nettopp fått boka i hende.
– Det var ganske voldsomt å få boka i hendene i går. Utrolig gøy, sier Aamodt, som debuterer som bokfotograf med Romsdal Eksponert.

Han forteller om en lang og arbeidskrevende prosess – ikke uten dramatikk. Ett av bildene i boka ble tatt få minutter før klatreren på bildet måtte hentes med redningshelikopter.
– Ja, det ble en litt småekkel episode under en tur til Store Trolltind. Kanskje fem minutter etter at jeg tok bildet som kom i boka, falt klatreren og brakk ankelen. Men bildet ble bra, forteller Terje Aamodt.

Nå er det altså klart for presentasjoner av boka. Først ut er Molde i kveld, tirsdag 27. oktober, klokka 19.00 på Syd.
Forfatterne Terje Aamodt og Iver Gjelstenli presenterer da dette rykende ferske verket om fjellklatring, vinterklatring, toppturer på ski, sykling, basehopping og fjelløping i Romsdal.

Terje Aamodt vil ha et bildeforedrag om prosessen; fem års jobbing sammen med gode turvenner for å få fram de unike bildene fra ville og vakre Romsdal. Det blir både salg og signering av bøker.

Se invitasjonen og mer info om eventet her.

Neste ut er Romsdal Lodge i Isfjorden, torsdag 29. okt kl 20. De inviterer til inspirasjonskveld i dunjakke og campingstol i frisk oktoberluft. Her presenteres to av Fri Flyts forlags nyutgivelser.

Fotograf Matti Bernitz viser bilder og røper noen av sine favoritter fra boka Verdens fineste fjellturer, og Terje Aamodt og Iver Gjelstenli byr på historier og bilder fra sin bok. Det blir servering av vafler, gløgg, fyr i bålpanner og peis, turprat og vareprøvesalg. Som seg hør og bør blir det også signering og salg av bøker! Det blir også vareprøvesalg fra Romsdal Lodge fra kl 19.00. 

Les også: Her får du kjøpt boka på nett

romsdaleksponert
romsdaleksponert
Publisert 26. oktober 2015 kl 14.44
Sist oppdatert 26. oktober 2015 kl 14.44
Relaterte artikler
KONKURRANSE I DEEP WATER SOLO: På Ekstremsportveko kan du konkurrere i DWS over Voss utebasseng.
Fullspekka klatreprogram på Veko

Klatring på programmet på Ekstremsportveko

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue