Aktivitetsskole med klatring

Nå har du mulighet til å gi avkommet klatreskole i sommer – og dermed også mulighet til å klatre mer selv.

Sist oppdatert 18. februar 2019 kl 12.44
Det er ikke bare klatring på klatrecamp. Her er det full fart ned taubane, med avsluttende dupp i Hauktjern som bremsepunkt. Foto: Klatreverket
Det er ikke bare klatring på klatrecamp. Her er det full fart ned taubane, med avsluttende dupp i Hauktjern som bremsepunkt. Foto: Klatreverket

Bortsett fra å gi barnet en god base i livet er også sommerskole med klatring noe som øker sannsynligheten for at du vil få en fremtidig klatrepartner. En ikke ubetydelig grunn altså.

Både Klatreverket på Torshov og Oslo Klatresenter tilbyr ulike varianter, sistnevnte i samarbeid med Oslo Klatrepark

Klatreverket har et opplegg for ferskinger og et opplegg for ungdom som har klatret før. Daglig leder Dag Cappelen Papazian mener at overnatting er et viktig element.
– Barna digger overnattinga, så den satser vi videre på. Vi har også en avansert variant en for ungdom som kan å klatre fra før, den er uten overnatting, mer rett på sak hard klatring/buldring. Vi har også biler fra Bilkollektivet som gjør at vi er mer mobile – og en grunn til at vi er litt dyrere.

Klatreverket arrangerer fire sommerskolebolker, to etter skolen slutter og to før skolen starter til høster. 

Skolen på Oslo klatresenter vil i starten foregå på senteret, med buldring og tauklatring. Siden vil de være ute på klippene rundt i Oslo. Det blir også aktivitetsdag i Oslo Klatrepark. 
– Det er tredje året vi har sommerskole på Oslo Klatresenter. Det har vært en stor suksess med ventelister hvert år. Oslo Klatresenter har en unik beliggenhet rett ved Østmarka. Vi går til fots til Østmarkas fine buldreområder, og bruker kollektivtransport til klippene. 

Det kreves ingen tidligere erfaring. Noen av løypene på Oslo Klatrepark har høyde- og aldersgrenser, men det vil tilpasses. Kurset vil foregå i to grupper, 10-13 år og 13-16 år.

Her kan du se Klatreverket teste ut sin taubane. På spørsmål om duppen ble justert bort svarer Klatreverkets Knut Bjørnebye avkreftende:
– Neida, vinkelen ble bare snillere. Duppen er bremsen, men farten er langt mindre. De digger jo stort sett å bade. Vi har instruktører i båt der de treffer.

 

Publisert 18. februar 2019 kl 12.44
Sist oppdatert 18. februar 2019 kl 12.44
annonse
Relaterte artikler
annonse
ILDSJEL: Mange har boltet ruter i Trøndelag, men det er få som har holdt på så lenge som Lars Audun Nornes. Foto: Jeanette Wagelid
Takk for alle rutene!

– Gøy å spre klatreglede

GODE GENER: Pappa Thomas Vekve (ja, han til venstre) førstebesteg Kunne vært verre (8c eller 9+) som 47-åring i 2019. I august 2023 fikk ruta sin femte bestigning av sønnen Ola (15). Foto: Håvard Jendem
Ola Vekve (15) med 8c-bestigning

– Helt vilt å klippe ankeret

PEILING: Gudmund Grønhaug er godt kjent i Bohuslän. Her klatrer han i Granitgrottan. Foto: Privat
For deg som vil skumme fløten i Bohus

Fra 4- til 9

OPPVARMING: Ragnhild Eriksrud i aksjon på ruta Del sol (8b) i Santa Linya. Foto: Emile Pino
Ny norsk kvinne med 9/9+

– Stått på ønskelista lenge

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen