Bortsett fra å gi barnet en god base i livet er også sommerskole med klatring noe som øker sannsynligheten for at du vil få en fremtidig klatrepartner. En ikke ubetydelig grunn altså.

Les også: Så trange må skoene være

Både Klatreverket på Torshov og Oslo Klatresenter tilbyr ulike varianter, sistnevnte i samarbeid med Oslo Klatrepark

Klatreverket har et opplegg for ferskinger og et opplegg for ungdom som har klatret før. Daglig leder Dag Cappelen Papazian mener at overnatting er et viktig element.
– Barna digger overnattinga, så den satser vi videre på. Vi har også en avansert variant en for ungdom som kan å klatre fra før, den er uten overnatting, mer rett på sak hard klatring/buldring. Vi har også biler fra Bilkollektivet som gjør at vi er mer mobile – og en grunn til at vi er litt dyrere.

Klatreverket arrangerer fire sommerskolebolker, to etter skolen slutter og to før skolen starter til høster. 

Skolen på Oslo klatresenter vil i starten foregå på senteret, med buldring og tauklatring. Siden vil de være ute på klippene rundt i Oslo. Det blir også aktivitetsdag i Oslo Klatrepark. 
– Det er tredje året vi har sommerskole på Oslo Klatresenter. Det har vært en stor suksess med ventelister hvert år. Oslo Klatresenter har en unik beliggenhet rett ved Østmarka. Vi går til fots til Østmarkas fine buldreområder, og bruker kollektivtransport til klippene. 

Det kreves ingen tidligere erfaring. Noen av løypene på Oslo Klatrepark har høyde- og aldersgrenser, men det vil tilpasses. Kurset vil foregå i to grupper, 10-13 år og 13-16 år. Her melder du deg på tilbudet.

Her kan du se Klatreverket teste ut sin taubane. På spørsmål om duppen ble justert bort svarer Klatreverkets Knut Bjørnebye avkreftende:
– Neida, vinkelen ble bare snillere. Duppen er bremsen, men farten er langt mindre. De digger jo stort sett å bade. Vi har instruktører i båt der de treffer.

Les også: Slik snur du på toppen

Les også: Slik buldrer du sikkert