– Endelig!


Det sier en meget fornøyd Harald Østerbø, daglig leder av Klatreverket Drammen. 


Annonse

Etter 10 år med hundrevis av telefonsamtaler, befaring av utallige av lokaler – stod endelig Klatreverket i Drammen klar til åpning i dag, klokken 09.00.

– Det stod folk på utsiden 5 minutter før vi åpnet. Etter ett kvarter var 10-15 ivrige klatrere innenfor dørene. Det føles veldig godt, sier er lettet Østerbø. 


Se video fra Klatreverket Drammen nederst i saken.

Grenland Klatreklubb arrangerer nasjonal klatrekonkurranse for funksjonshemmede. Les mer om det her: Nasjonal klatrekonkurranse for funksjonshemmede

Klatreverket består av syv vegger: to buldrevegger og fem tauvegger. Det er også treningsrom og en rapellplattform. Tilsammen kan rundt 150 klatrere boltre seg her samtidig. 


Skjermbilde 2016-04-29 kl. 12.43.30

BRATTVEGGEN: Klatreverket består av syv vegger: to buldrevegger og fem tauvegger. Foto: Klatreverket Drammen.

LES OGSÅ: Fri Flyt sine nyheter om Drammen Skisenter

– Det er nå to timer siden dere åpnet, hvordan har responsen vært?


– Klatrerne har vært svært positive. Det har kun vært smilende fjes – og tilbakemeldingene har vært gode.

Det er Klatreverket i Oslo og Østerbø som har dratt i gang – og eier Klatreverket Drammen. Uten hjelpen fra Klatreverket Oslo hadde ikke senteret vært på plass i dag, forteller Østerbø.


– Det lokale klatremiljøet i Drammen hadde ikke greid å realisere dette prosjektet uten dem. De har stilt med kompetanse, instruktører, økonomi og lignende. Det er de som er driveren i dette prosjektet – sammen med lokale krefter.


SE OGSÅ: Krimp, grip og stå godt i veggen

Også Dag «Bobo» Cappelen, Klatreverk-gründer og daglig leder i Klatreverket AS er fornøyd.


– Dette er stas. Det er veldig mange klatrere i Drammen som er glade for dette. Detter er jo den største byen i Norge uten klatresenter. Harald Østerbø har sikkert tatt flere hundre telefoner - og vært på visninger i årevis for å få til dette, forteller Cappelen. Skjermbilde 2016-04-29 kl. 12.44.27

KURSVEGGEN: Klatreverket i Drammen har cirka 1000 kvadratmeter med veggflate. Foto: Klatreverket Drammen.

LES OGSÅ: Setter Magnus Midtbø uoffisiell guinness-rekord her?

Klatresenteret ligger sentralt til i Tollbugata 115 – 15 minutter fra togstasjoner og 3 minutter fra avkjøringen til E18. 


– Ting er veldig på plass. Nå kan vi senke skuldrene og si at vi endelig har åpnet et klatresenter i Drammen, sier Harald Østerbø.Nedenfor kan du bli med inn i det splitter nye klatresenteret: