Bivokspapir er et utmerket alternativ til matpapiret.  Det er bomull satt inn med bivoks, olje og harpiks, som kan skylles i lunkent vann sånn at du kan bruke det igjen og igjen. Lag det selv eller kjøp her (eller i de fleste helsekostbutikker). 

Kjøp brukt. Ta en titt på Fri Flyts egen bruktbutikk.  Her kommer du rett på sak med friluftsstæsj av bra kvalitet, men som av en eller annen grunn har blitt bomkjøp. En litt mindre markedsplass enn finn.no, men med muligheter for å gjøre ett og annet kupp – og mulighet til å gi liv til utstyr som er laget for å bli brukt. Vær forsiktig med å kjøpe tekstiler (slynge, sele, tau) brukt, du bør i så fall vite alt om hvordan de har blitt lagret.  

Ull. På grontskift.no kan du kjøpe etiske og økologiske ullklær. Plaggene er sertifisert av anerkjente standarder på miljø og etikk (GOTS), og holder deg varm gjennom kalde dager på craget.  

Hjelp andre. Det finnes alltid noen som fryser litt mer enn deg. Gi noen kroner til et veldedig formål – du kan for eksempel gi skolebøker, varme vinterklær eller en geit.  

Miljøvennlige klatresko. La Sportiva Cobra Eco er den miljøvennlige versjonen av den klassiske tøffelen fra La Sportiva. 85 % av skoen er laget resirkulert materiale. Pris kr 1699,- Web: Lasportiva.com  

Et abonnement eller en bok. Ta en titt på nettbutikken vår og se om du finner et tilbud som faller i smak. Her kan man bli inspirert til eventyr som både lommeboka og miljøet blir fornøyd med.  

Opplevelse. Du kan gi et skredkurs, et utendørs klatrekurs, et matlagingskurs, en middag i det fri – eller noe annet dere begge er interessert i. Det er garantert noe i nærheten av der du bor, som passer til sesong og aktivitet.  

Et medlemskap i Den Norske Turistforening kan også være en god ide. Som medlem får du blant annet medlemspris på DNTs 550 hytter, rabatt på turutstyr, medlemsbladet Fjell og Vidde, tilbud om turer og kurs over hele landet, og en rekke gode medlemsrabatter. Her får du oversikt over de ulike medlemskapene.  

Bestikk til den turglade. Hvis mottakeren er glad i å bo i telt og være på tur kan bambusbestikk være tingen. Aldri mer ubrukelig plastikkbestikk!