Perser i Norge: Mandag 6. mai gikk Therese bulderen Steinbukken (8A+) i Dirdal i Rogaland, noe som bringer henne opp på øverste plass på 8a.nus world ranking. Men Therese lar seg ikke affisere av det og fokuserer heller på hvor flott bulderet er:
– Sinnsyk kul og bratt klatring, akkurat som jeg liker det. Var på denne to ganger sist sommer, og falt av på siste harde flytt, men da holdt vi på med en vanskeligere beta. Deretter har jeg hatt to økter, begge etter jeg kom hjem fra Sveits. Sist økt var jeg i toppjuggen, men foten dabba i en spotter, så bestemte meg å hvile en dag for deretter prøve igjen.

Annonse

– Kan du beskrive bulderet?
– Det har ca 12 flytt før du kommer på jugs, jeg var enda ganske sliten etter sist økt og kjente det i skulderen og ryggen, men håpet det ville gi seg etter oppvarminga. Jeg var sinnsykt close på å falle ved de to siste harde flytta i toppen, og måtte kjempe meg opp!

– Hva med rankingen til 8a.nu? Der er du jo nå verdens beste buldrer?
– Topplistet og topplistet. Alle grader er jo usikre – føler ikke jeg er verdens beste buldrer i det hele tatt. Jeg har sett både (Alex) Puccio, (Alex) Johnson og Anna Stöhr (som ikke er på 8a) og andre. Jeg har tidligere ikke villet være på 8a (syntes det er kjipt å tikke buldere og være usikker på hvilken grad osv), så blitt overtalt og heromdagen ble jeg overtalt til å ta av log-booken, i håp om å skaffe flere sponsorer.

Neste prosjekt er Womanizer (8A), skikkelig. Jeg "gulla" den i des/jan, var på toppjuggen, men den var våt, så fikk ikke toppet ut. Håper jeg rekker det før jeg drar videre til Bergen og Trondheim. Deretter vil jeg gå Rule of Thumb, en 8A i Oltedal.

thereste steinbukken
Theres Johansen på Steinbukken

Bratt og lang: Therese Johansen på Steinbukken (8A+). Foto: Torstein Magnussen

therese steinbukken
Theres Johansen på Steinbukken

Klar til dyno: Therese Johansen på Steinbukken (8A+). Foto: Torstein Magnussen