Thilo Schröter (17) deltok nylig i europamesterskapet i buldring for juniorer, og endte på 4. plass. Her et torpedointervju.

– 4. plass er vel noe bedre enn du regnet med?

Annonse

– Jeg fikk tatt ut alt, men jeg hadde riktig beta fra start av på bulder 1 og 2 som jeg på begge brukte tre forsøk på. Jeg kunne klart å flashe de, men sklei av med foten på forsøk en bulder 1, og bomma på topptaket som var et hull på forsøk to på bulder 1. På bulder to skled jeg av med henda to ganger fordi det ikke var kalk på grepene. Hadde ikke det skjedd hadde jeg hatt fem forsøk på tre buldre noe som hadde ført til gull. 

– Wow, det er jo knallbra!

– Uansett veldig inspirerende å være i selskap med jevnaldrede som satser på buldring på et høyt nivå, det gir motivasjon og glede. Vil gjerne konkurrere mer fremover, spesielt buldring, kanskje senior EM senere i år. Men først skal jeg fire uker til Rocklands i sommer! Wohooooo!

– Dette setter vel sponsorene dine pris på. Hvem er de evt?

– Organic og E9.

– Hvorfor er buldring så mye coolere enn tau, synes du?

– Fordi man kan gjøre bevegelser som kun er mulige under optimale forhold, dvs null melkeyre. Og det er veldig sosialt. Jeg liker å presse meg i form av bevegelser, ikke melkesyre.

– Hvorfor det? Liker du ikke smerte?

– Jeg er en pussy, hehe...

– Mange av oss som har klatret en stund har erfart dette: Den som buldrer mye har veldig vanskelig for å komme tilbake til tau mhp psyke, pump osv. For den som klatrer tau, er det lettere å komme tilbake til buldring. Tanker om det?

– Helt motsatt, går man flytt lett blir man ikke pumpa! Styrke tar lang tid å bygge opp, pumpen har jeg på mitt beste etter seks uker. Psyken er ikke noen avgjørende faktor hos en tysker. Kanskje på trad, men det snakker vi ikke om (Thilo har tyske foreldre. Red. anm).

– Hvordan trener du? Har du noe opplegg?

– Null opplegg, utenfor landslaget, ingen trener, men mange inspirerende mennesker rundt meg til en hver tid!

– Så hvordan vet du hva du skal gjøre neste økt?

– Dagsform, og hva de jeg klatrer med er gira på. Jeg vet for eksempel ikke om jeg skal trene i morgen. Det bestemmer jeg når jeg står opp i morgen tidlig.

– Hvordan lar du dagsformen innvirke? Hva om du har en dårlig dag?

– Har ikke så mange dårlige dager egentlig  Men er jeg skikkelig daff så blir det ingen trening.

– Trener du andre ting enn klatring?

– Jeg trener campusboard, men mange vil si at det er klatring. Ellers trener jeg ingenting.

– Hva gjør du på hviledagene? Playstation?

– Hører på musikk, er med venner, setter utfordrende buldre til neste dag. Har slutta helt med playstation faktisk, men spilte veldig mye tv-spill før.

– Et siste spørsmål. vi blir jo aldri store, men: Hva skal du bli? Har du et jobbmål? Man må jo jobbe?

– Jeg ser fram mot mange friår som starter om litt mer enn to år! Men liker å være kreativ, og matte er også noe jeg kan se meg selv ha det gøy med når jeg blir eldre!

Her er info om konkurransen:

http://www.ifsc-climbing.org/index.php/world-competition#!comp=1444&cat=82

thiloem2
thiloem2

EM: Finalistene på rekke og rad. Thilo nr 2 fra venstre. Foto: Lars Ole Gudevang

thiloem1
thiloem1

EM: Thilo klatrer under europamesterskapet for juniorer, der han kom på 4. plass. Foto: Lars Ole Gudevang