I påsken er det alltid smekkfullt på de store feltene i Font. Og vi må dessverre konstatere at klatrere ikke alltid er like gode til å ta med seg søpla ut, hverken i Font eller andre steder. Sigarettsneiper, sportstape og annet smårask blir ofte liggende igjen, ikke alltid med vitende og vilje, men like fullt til sjenanse og irritasjon for andre.

Black Diamond bestemte seg for å gjøre sitt for å rette på situasjonen, og satte i verk aksjon «Chasing the Rubbish», med stands på noen av de mest populære feltene, som Bas Cuvier og Isatis, hvor de delte ut små søppelposer og oppfordret folk til å ta med seg ikke bare sin egen, men også andres etterlatenskaper der de måtte finne det. Folk fikk i tillegg en opplæring i å også fjerne kalk og tickmerker etter seg (noe det syndes stort mot på alle felt), og å rengjøre gummien på klatreskoene nøye for sand før man går på. Slurv mht. det siste er et stort problem på den skjøre sandsteinen i Font, og gjør at fottak både blir massivt større, og «eter» seg nedover i steinen gjennom mange års hard friksjonsslitasje.

Annonse

«Black Diamond athlete» og buldresterking Nalle Hukkataival stilte opp for å fronte kampanjen, og han uttalte i ettertid at han aldri har sett de aktuelle feltene så rene og skikkelige som etter disse dagene – så det hjelper!

Se videoen om initiativet på Black Diamonds side.