Fontainebleau heter den, skogen alle buldrere snakker om. De blir våte i blikket når de tenker på sanden, steinene og alle de fantastiske buldreproblemene som praktisk talt står i uendelig kø – over 10 000 stykker. Man rekker heldigvis aldri over alle, noe som vil si at man alltid kan vende tilbake, så lenge man lever.

Det fantastiske med dette stedet er enkelheten i både reise, bo og klatring. Man leier hus gjennom Gites de France, flyr til Orly på riktig side av Paris, og kjører leiebil de ca fire milene frem til huset. 

Annonse

For en buldrer som får barn, stopper altså ikke klatrelivet. I Fontainebleau er det bare å ta med bøtte, spade og litt kakao, og du får en skikkelig økt mens puddingen ligger og griser seg til noen meter unna. Når hun blir litt større, kan også hun ta tak i klatringen, for her finnes også drøssevis av barneproblemer.

Når dagen er over drar man innom butikken, kjøper mat og god vin, og stikker til huset og disker opp middag av de beste franske råvarer. Livet kan neppe bli bedre for en buldrefrelst klatrer.

Les også denne saken om hva som er poenget med buldresirklene i Fontainebleau. 

villeifont
villeifont

Nesten oppe! Pappa, nå sitter jeg nesten fast! Timo Asdal klemmer seg fast i sprekken. Foto: Dag Hagen

fontbarn2
fontbarn2

Helt greit! – Er det gøy i Frankrike eller? – Jaaaa, kommer det fra denne gjengen. Foto: Dag Hagen

Se her for flere bilder fra barn og buldring i Fontainebleau.