Ballhard ballesteinsfestival

Årets festival ble nok en gang en høydare – denne gangen også temmelig fuktig.

Sist oppdatert 16. mai 2013 kl 13.47
Topp stemning på Ballesteinsfestivalen.
Topp stemning på Ballesteinsfestivalen.

Andre generasjons Ballesteinfestival gikk av stabelen sist helg, og tross en dyster værmelding kom folk strømmende fra nært og fjernt. Tørr stein er tydeligvis ikke en avgjørende faktor når man inviterer til klatrefestival!

Men klatring ble det lell og lørdag morgen var Erikstein full av festivaldeltagere på let etter vertikale utfordringer. Mye ble besteget og mye forble ubesteget innen regnvær tvang en slukøret gjeng tilbake til partyteltet i festivalcampen i firedraget. Nettopp dette partyteltet var limet i årets Ballestein. Med sitteplasser til over 100 personer og flipping av gratis burgere på kvelden bygde stemningen seg gradvis opp før den store rosinen i pølsa gikk på scena i titida og virkelig sparket igang festen. Denne rosinen er egentlig glatt som ei babyrumpe med mørke krøller og en sjarm og fortellerevne som gjorde mennene våte i øyekroken og damene våte andreplasser. Det er selvfølgelig snakk om den gamle Bø-klatreren Henning Wang som etter noen vintersesonger i Spania er blitt en habil klatrer og innehaver av uendelige mengder fantastisk videomateriale som han mesterlig redigerer og presenterte for de vel 70-80 fremmøtte! En glidende overgang fra foredrag til premieutdeling til fest tok festivalen til nye høyder, noe søndag morgen bar preg av.

Klatregruppa i Bø ønsker å takke alle som tok seg turen til en regntung klatrebygd og deltok på balubaen. Spesielt takk til Norges Klatreforbund og Ole Karsten Birkeland for støtten og Henning Wang for et flott foredrag. Vi gleder oss til neste år allerede

Her holder Henning Wang foredrag på festivalen:

balle_2
balle_2
Publisert 16. mai 2013 kl 13.47
Sist oppdatert 16. mai 2013 kl 13.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen