Det har oppstått aksessproblemer i Rocklands i Sør-Afrika.

Primært grunnet buldreres etterlatenskaper, stenger nå grunneigeren av Tea Garden dette feltet for alle klatrere. 

Annonse

Hun har i lengre tid sett seg lei av buldrere som driter på innmark og ikke gjør noe forsøk på å ta med seg skiten. Avføring er en stor smitterisiko for dyrelivet i området mener hun. 

Buldrere har i tillegg ikke respektert kravet om å bevege seg på merkede stier, noe som kan medføre sterk erosjon i dette skjøre landskapet. Det er også tråkket ned gjerder.

Trass i stengingen har grunneigeren oppdaget enda mer avføring og fersk kalk på Black Shadow-steinen, som har en virkelig klassiker: Black Shadow (V12), noe som har gjort henne ytterligere irritert.

Delaney Carpenter, Leder av Rock Climbing Committee of the Mountain Club of South Africa (MCSA), kommer med fire punkter som hun ber buldrere overholde:

1. Grav ned avføring og ta med toalettpapir.

2. Ta med søppel

3. Ingen tagging

4. Ingen resin (kvae som brukes i Frankrike)

Disse punktene skulle være greie å overholde for de fleste, og norsk-klatring.no vil oppfordre alle som reiser til denne vakre destinasjonen å følge disse reglene.  

Det meste av buldringen i Rocklands er på privat land, så klatreres oppførsel i fremtiden vil nok være avgjørende for om vi vil kunne nyte dette fantastiske buldrefeltet. 

Rocklands sidestilles med Fontainebleau i kvalitet, og det ville jo være tragisk om alt ble stengt.

Les mer her: http://www.rockandice.com/lates-news/rocklands-climbing-in-jeopardy#.UfbqGiC3Lkk.facebook