Tina til semifinale i VM

Etter en stor nedtur i forrige verdenscup er hun tilbake i semifinale, og denne gang i den største konkurransen av dem alle – VM.

Sist oppdatert: 14. september 2016 kl 20.39
Tina Hafsaas på vei oppover 1. kvalik. Foto: Katrine Salling ved dkclimbing.tumblr.com
Tina Hafsaas på vei oppover 1. kvalik. Foto: Katrine Salling ved dkclimbing.tumblr.com
Lesetid: 2 minutter

Årets verdensmesterskap ble i dag sparket i gang i Paris med herrenes buldrakvalifisering og damenes ledkvalifisering.

Verdensmesterskapet som varer fra i dag, 14. september til søndag 18. september skal kåre verdensmestere i de tre disiplinene led, buldring og speed, og i tillegg en kombinert vinner.

Dag 1 bestod av buldring for herrer og led for damer, og fra Norge stilte Thilo Schröter, Rolf-Martin Bjørngaard og jeg selv opp. For min egen del var det utrolig bra ruter med variert stil. Jeg overrasket og kom nær toppen på den ruten jeg trodde ville passe meg dårligst, en ren pumprute. 41+ og en 9. plass i min gruppe var et godt utgangspunkt. Rute 2 var hardere, mer fysisk og mye mer min stil. Dessverre misset jeg et klipp relativt høyt oppe og da slyngen var vet føttene mine oppdaget jeg feilen, men det var da for tungt å returnere. Uten å være særlig sliten var dette en stor nedtur da jeg visste jeg kunne så mye bedre og selvfølgelig det faktumet at jeg hadde spolert sjansene mine for semifinale. Heldigvis tok jeg feil og det holdt akkurat med et 13. plass i min gruppe. På grunn av mange deltakere deles vi opp i to grupper og de 13 beste i hver går videre til semifinale.

Thilo og Rolf-Martin var gutta som representerte Norge i buldringkonkurransen, og bulderne deres var skrudd svært teknisk. Med to fysiske og tre tekniske, og de fysiske i tillegg var lette handlet alt om slappe volumer, dårlig fottak og dessverre dårlig forhold.

Thilo kom seg enkelt opp de to fysiske bulderne, og var i tillegg svært nære å flashe bulder nummer 2. De to siste bulderne var vanskelige å finne beta på, og selv om Thilo så bra ut brukte han tid og krefter på å finne ut av riktig løsning. Med to topp på fire forsøk gav det han en 19. plass i sin gruppe, og sisteman inn i semifinale gikk tre buldre på fem forsøk. Så veien til semifinale for vår nye landsmann er ikke så lang.

Rolf-Martin fikk dessverre kun med seg en bonus, og med det ble han 46 i sin gruppe.

Neste ut er damene med buldrekvalifisering og herrene med ledkvalifisering. Hannah Midtbø, Mie Kastet og Sunniva Haave har nå ankommet Paris og er klare for morgendagens kvalifisering. Semifinaler klatres fredag klokken 19.00 med live streaming.  

Publisert 14. september 2016 kl 20.39
Sist oppdatert 14. september 2016 kl 20.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen