Hafsaas til semifinale

Ny helg, ny verdenscup og nok en semifinale for vår eneste deltager i årets verdenscup i led.

Sist oppdatert: 14. juli 2018 kl 16.46
Tina Hafsaas i semifinale. Foto: Eddie Fowke / The Circuit Climbing
Tina Hafsaas i semifinale. Foto: Eddie Fowke / The Circuit Climbing
Lesetid: 2 minutter

En litt ujevn kvalifisering sendte meg til semifinale med en 16. plass. Bra klatring på to ruter, men det var på kun en av rutene jeg klarte å kjempe på.

Semifinalen var neste dag og som det alltid er i semi så var det en ny sjanse. Jeg var gira, klar og veldig forberedt på en hard rute. Jeg klatret bra, hadde god flow og gjorde mange bra løsninger, men en fot på feil fottak, så var jeg av. Litt plutselig og før jeg startet fighten. Jeg falt på det første flyttet jeg følte var mulig å falle på, og dette var også det første flyttet i den avgjørende sekvensen. En sekvens som var skrudd for å kjempe på.

Jeg endte på 16. plass på en rute hvor fighten bestemte alt. Jeg er fornøyd med jobben jeg har gjort i forkant av sesongen og er uten tvil i min beste form, men å klare å kjempe er det viktigste og i helgen klarte jeg ikke det. Det er skuffende å ikke få det ut, men det er alltid bra å bli minnet på at klatring ikke bare er fysisk. Det er også teknisk og man må hele tiden posisjonere seg, klippe, stå og bevege seg riktig. Og i et sterkt felt som det er i år er det ingen rom for å feile.

Sesongens andre verdenscup ble vunnet av Jessica Pilz som hadde en perfekt runde. Hun kom høyest i semifinalen, kom ut som siste dame på finalen og toppet i en enorm glede. Dette var Jessicas første seier og en vel fortjent en. Et magisk øyeblikk. Stefano Ghisolfi hadde også en perfekt runde hvor han utnyttet tiden til det fulleste og toppet i sine siste sekunder. Med de sterkeste herrene igjen var vi sikre på at det kom til å bli flere topp blant herrene, men Stefano ble den eneste og også han tok en vel fortjent seier.

Å klatre i Chamonix er alltid fantastisk, og denne helgen var inget unntak. Vi klatrer riktignok plastikk på verdenscupen her, men det er helt utrolig å klatre blant de ekstreme fjellene som omringer Chamonix. Jeg skulle ønske jeg fikk kjempet bedre i semifinalen, men det er masse positivt å ta med seg fra denne konkurransehelgen videre inn i sesongen og VM. Neste konkurranse er allerede om en uke, så det er ingen tid til å dvele og være misfornøyd.  

Publisert 14. juli 2018 kl 16.46
Sist oppdatert 14. juli 2018 kl 16.46
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen