Jeg har nesten ikke ord. Det er uvirkelig å være blant de åtte beste i verden i dag og få klatre igjen, nå forran det berømte publikummet i Chamonix. Konkurransen på Place-du-Mont-Blanc har huset 15 000 tilskuere, kanskje mer, tidligere år og stemningen er helt magisk. Jeg gleder meg skikkelig til å klatre igjen og nå være en del av showet. 

Etter en solid kvalifisering i går med et topp 10-resultat og en brukbar rute lå jeg på 15. plass før semifinalen. Nå ligger jeg på 6. plass etter en runde med både bra klatring, god flyt og en skikkelig fight. Jeg var ganske desperat på den mest fysiske delen av ruten og fikk kjempet mange flytt. Denne sekvensen skilte store deler av heatet og flere sterkinger og stabile finalister falt på de fysiske flyttene.

Finalen starter klokken 20.30 med presentasjon av herrene, etterfulgt av deres finale. 21.30 er det presentasjon og visning for damene med start klokken 20.50. Jeg går ut som nummer tre. Hele finalen streames live på IFSC sin youtube-kanal og på www.ifsc-climbing.org