Tina Hafsaas og Thilo Schröter på Arc´teryx

Den kanadiske outdoor-giganten Arc´teryx har signert sponsoravtale med to av de mest profilerte klatrerne i Norge; Tina Johnsen Hafsaas og Thilo Schröter .

Sist oppdatert: 22. april 2020 kl 23.35
Tina Johnsen Hafsaas Arc´teryx. Thilo Schröter
NY SPONSOR: Tina Johnsen Hafsaas er en av to norske klatrere som har fått sponsorkontrakt med Arc´teryx. Foto: Jan Novak
Lesetid: 2 minutter

De to er altså nye reklamefigurer for Arc´teryx. Tina er profesjonell klatrer, og Thilo, som er født i Nederland av tyske foreldre, men har bodd i Norge siden han var ni år, er blant annet norsk mester i buldring.

Tina er født og oppvokst i Oslo, og startet med klatring som 12-åring, og er mer motivert enn noensinne. 

– Jeg fikk kyssesyken i 2014 som varte nesten 1,5 år og brukte et år på opptrening. Jeg hadde i tillegg en skade rett før kyssesyken som forlenget hele perioden med et halvt år. Motgangen har fått meg til å innse hvor glad jeg er i klatresporten og friluftslivet. Motivasjonen er altså på topp og jeg er 100 prosent skadefri nå, sier Johnsen Hafsaas, som er profesjonell klippe- og konkurranseklatrer og ansett som en av Europas beste.

Klatreprofil og Youtube-stjerne Magnus Midtbø avsluttet nylig samarbeidet med Norrøna for å satse på sitt eget klesmerke

Tina Johnsen Hafsaas Arc´teryx
Tina Johnsen Hafsaas. Foto: Arc´teryx

24 år gamle Thilo Schröter, som nylig førstebesteg en 8b-bilder på Sørlandet (se film under), ble født i Nederland av tyske foreldre, men flyttet til Norge som 9-åring. Da startet han med klatring, og som 15-åring overlevde et fall på 40 meter mens han klatret is.

– Vi er alltid på jakt etter nye talenter innen våre kjerneområder. Tinas lidenskapelige forhold til sporten er en perfekt match, og Thilo er et unikt talent innen buldring. Vi er både glade og stolte når vi nå kan ønske dem velkommen til teamet, sier Arc’teryx´ Europa-markedssjef Max Müller.

Thilo Schröter Arc´teryx
Thilo Schröter. Foto: Arc´teryx
Thilo Schröter Arc´teryx
Thilo Schröter. Foto: Arc´teryx
Publisert 22. april 2020 kl 23.35
Sist oppdatert 22. april 2020 kl 23.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen