Tina Hafsaas til semifinale i EM

Tina Hafsaas, Lisa-Marie Kvandahl og Leo Bøe til årets Europamesterskap i led.

Sist oppdatert 2. juli 2017 kl 16.43
Tina Hafsaas klatrer semifinale. Foto: Eddie Fowke ved The Circuit Climbing and Performance Magazine
Tina Hafsaas klatrer semifinale. Foto: Eddie Fowke ved The Circuit Climbing and Performance Magazine

Et lite norskt lag deltok på årets internasjonale mesterskap, og i år var det EM. Jeg var med for å prestere, Lisa-Marie og Leo for å lære. Konkurransen ble arrangert i en liten by kalt Campitello di Fassa i hjertet av Dolomitene i Italia med norgesvenn Adam Pustelnik som sjefsskruer.

Rutene var like upåklagelige som omgivelsene, men den norske prestasjonen kunne der i mot vært bedre. Begge kvalikrutene var svært harde, og hardt passer meg bra. Dessverre var ikke nervene helt under kontroll, men etter to brukbare runder gikk jeg videre til semifinale med marginene på min side.

Semifinalen var en helt ny rute på en helt ny dag og målet om å snu klatringen til det bedre ble innfridd. Dameruten var utrolig kul og innbydende, og jeg storkoste meg hele veien. En taktisk feil, så var jeg av. Og det er det som gjør konkurranser på led vanskelige, fordi man bare har en sjanse og ikke har råd til å gjøre feil. Jeg endte på en litt skuffende 22. plass, men det viktigste med første konkurranse er å finne godfølelsen, og den var der. Den første konkurransen i året er alltid en vanskelig en og det er mye spenning og nerver involvert, men nå er den gjennomført og det er på tide å flytte fokus til neste konkurranse.

Svenske Hannes Puman var i slaget og kvalifiserte seg til sin første internasjonale finale som senior. Han imponerte stort og leverte en supersolid runde og endte på 4. plass. Han var offensiv, taktisk smart, løste sekvenser perfekt og var skikkelig offensiv. Man kunne se på lang avstand at han koste seg på den lange finaleruten prydet med store volumer og små tak. Et stort grattis til Hannes, trener Nicki Horak og Sverige!

Bilde 01.07.2017, 21.14.44
Bilde 01.07.2017, 21.14.44

Hannes Puman høyt på finalen. Foto: Tina Hafsaas

Lisa-Marie og Leo, som begge er juniorer, hadde en lærerrik dag som jeg håper gav dem mersmak. Som junior er det viktig å bli introdusert for den store ligaen og kjenne på nivået, og selv om det var hardt kom de begge et lite stykke opp. De endte på henholdsvis 50. plass og 53. plass. Vi var en fin liten gjeng på tur sammen med coach Nicki Horak.

Bilde 30.06.2017, 10.03.03
Bilde 30.06.2017, 10.03.03

Lisa-Marie Kvandahl på vei oppover kvalifiseringsrute nummer 2. Foto: Tina Hafsaas

De nye Europamesterne er Anak Verhoven, som forøvrig var overlegen på den svært fysiske damefinalen, og franskmannen Romain Degranges som vant alle rundene under helgens mesterskap. Det bør nevnes av sloveneren Domen Skofic kom et flytt lenger og slapp seg fordi tiden gikk ut, og når han kom ned viste det seg at tiden var gått ut flere flytt tidligere. Regjerende verdensmester Adam Ondra ble nummer to. 

Nå er tausesongen i gang og det er bare fem dager til neste konkurranse som er årets første verdenscup.   

Publisert 2. juli 2017 kl 16.43
Sist oppdatert 2. juli 2017 kl 16.43
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen