– Det jeg gleder meg aller mest til er å se en kar som går på slakkline over Vågen, samtidig som stuperne flyr mot vannet – og klatrerne er på vei opp veggen.

Det sier en engasjert Jan Eivind Danielsen. Han er primus motor bak Adrenalin i Vågen som ble arrangert for første gang, og til stor suksess, i fjor sommer. I år er datoen satt til 12. - 14. august, og det lover godt for en rimelig fartsfylt helg i august. 

Annonse

– Nytt fra i år er at det blir slakkline-konkurranse. Her balanserer man fire meter over Vågen, og det vanker premie til alle som kommer seg helskinnet over. 

– Hva er premien?

– Det er foreløpig fortsatt hemmelig. 

–  Vi har også ordnet et skikkelig tøft samarbeid med Stavanger Stupeklubb. Det betyr at hver gang startskuddet går for to klatrere i veggen, stuper to profesjonelle stupere fra toppen av veggen. Det kommer til å bli helt fantastisk å se på, sier Danielsen.

Alle på et «halvgreit-nivå»

Klatrekonkurransen er åpen for alle som mestrer å klatre på et halvgreit-nivå, forteller Danielsen. Han legger til at han spesielt ønsker at Norges Cup-klatrerne legger turen innom Vågen i august. I fjor deltok klatrere fra hele verden da Adrenalin i Vågen ble arrangert i samme tidsrom som World Cup i klatring. 

Konkurranseveggen er 12 meter høy, og man klatrer opp uten annen form for sikring enn vannet man treffer hvis man glipper et tak. Likevel har Danielsen gjort sitt for at dette skal bli mest mulig komfortabelt.

– På vannkanten står det til en hver tid noen med en svær vannslange for å bryte vannoverflaten. Dette gjør et eventuelt fall blir betydelig greiere, smiler Danielsen.

Han legger til.

– Vi skrur også rutene slik at man unngår flytt helt mot toppen som kan føre til ukontrollerte fall. 

I fjor var det svært god deltakelse med 80 klatrere som prøvde seg. Danielsen håper på like godt oppmøte også under årets konkurranse.

– Dette kommer ikke bare til å bli en klatrekonkurranse, men en sosial helg med masse moro – og selvfølgelig en heidundranes fest på lørdagen.

– Skikkelig show

Det er lagt opp til meget god stemning under arrangementer. Som nevnt blir det stupeshow, slakkline-konkurranse og klatring – men på plass er også en parkour-rigg med halsbrekkende stunts som vil foregå både på land og i vannet. Danielsen kan også friste med en jacuzzi med plass til 12 personer.

Det blir også felles klatre- og buldreturer på søndag. Klatreturen går til Lysefjorden og buldreturen til Gloppedalen eller Eiane.

Vel møtt!