På Skullerud øst i Oslo ligger nå Norges største klatresenter. På lørdag ble det røde klatretauet klippet og dørene permanent åpnet for klatrehungrige østkantboere. 

Det ble en intens åpningsdag på det nye senteret, med totalt mellom 1500 og 2000 besøkende. Allerede klokka 11 kunne man telle oppunder 600 mennesker inne samtidig. 

Annonse

Les også: Oslo Klatresenter med 3000 kvadratmeter klatreareal!

Daglig leder Marthe Stensrud er mer enn fornøyd etter helga.
– Åpningsdagen gikk over all forventning! Vi la de siste fallmattene og satt utleieutstyret på plass noen minutter før vi åpnet dørene. Det stod allerede kø utenfor døren med ivrige klatrere som ville se Oslo Klatresenter. Det var en glede å klippe klatretauet sammen med Magnus Midtbø, der vi stod samlet med karene fra Tjelmeland Friksjon, alle aksjonærene og ansatte i Oslo Klatresenter som alle har gjort en imponerende innsats for at vi nå åpner dørene til det råeste klatresenteret! All kred til hele teamet! Vi gleder oss til tiden fremover!

– Hvordan har besøket vært siden åpningen?
– Det har vært en rolig strøm med klatrere gjennom dagen, som har trosset det fine været ute. Det er en veldig behagelig stemming i café og resepsjonsområde med glødelamper i taket, musikk, behagelige sofaer og god kaffe fra espressomaskinen. Vi håper Klatrekafeen, klatrebiblioteket, hangout-områdene i klatrehallen med petzl-benkene, hengekøyer og uteplassene som kommer med tiden kan bidra til at Oslo Klatresenter blir en sosial arena for klatrere. Det er fortsatt mulig å donere klatrebøker og førere til Klatrebiblioteket.

Les også: Laporte skrur på Vulkan

Bygget eies av investor Anders Opsahl, som er mer enn interessert i at senteret skal drives bra. 
– Jeg klatrer selv og kommer selvsagt til å klatre her. Jeg er mektig imponert over hva denne gjengen har fått til, sa han til norsk-klatring.no på åpningsdagen. 

Senteret strekker seg over tre etasjer og byr på mengder med buldring og tauklatring. I tillegg finnes barnerom med klatrenett og hinderløype. På åpningsdagen sto barna i kø for å klatre. Barnerommet har også flere «autobelay»-tau, som ble flittig brukt. 

Etter påske åpner enda flere deler av senteret; treningsrommet og yogarommet. Treningsrommet har en lang buldrevegg med følgende matte, slik at man kan klatre 10 meter uten tau. 

Se også film fra åpningen her.

Les også: Drammen har fått klatresenter

Les også: Flere nyheter om klatring