Buldring, klatring og kajakk på Sørenga

– Vil inspirere til det bynære friluftslivet

Sist oppdatert: 20. mai 2016 kl 16.09
KAJAKK I OSLOFJORDEN: Fra 2017 blir det utleie av kajakker fra Friluftshuset på Sørenga. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.
KAJAKK I OSLOFJORDEN: Fra 2017 blir det utleie av kajakker fra Friluftshuset på Sørenga. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.
Lesetid: 4 minutter

Friluftshuset

Sørenga Visco

Åpner: Lørdag 21. mai
Hva: DNT Oslo og Omegns storsatsing på ungt og bynært friluftsliv, hvor målet er å bygge opp et inkluderende og inspirerende friluftsliv for alle
Aktiviteter: Buldring, klatring, kajakkutleie (2017), tursenter og inspirasjonskvelder
Hvor: Friluftshuset ligger rett ved Sjøbadet på Sørenga

– Det jeg gleder meg aller mest til er å se folk i aktivitet på Sørenga!

Det sier Reidun Bolsø, tidligere president i Klatreforbundet, nå fagansvarlig for inkludering og aktivitet hos Friluftshuset Sørenga/DNT Oslo og Omegn.

Lørdag åpner DNT Oslo Friluftshuset på Sørenga, hvor man kan bryne seg på klatring, buldring og kajakkpadling. Her er et eget buldrerom bygget av Tjelmeland Friksjon med ruter skrudd av Adam Pustelnik, fast World Cup-skruer, samt bulder skrudd av Caroline Vik Løftingsmo. Friluftshuset byr også på to klatretårn.

Rutene som er skrudd spenner seg fra nybegynner til meget erfaren. Det blir 8A-problemer for de som vil bryne seg på noe litt ekstra! Reidun Bolsø forteller entusiastisk om buldringen her – som har en liten bonus:

– Buldrerommet er helt fantastisk. Når man er ferdig buldret kan man hoppe rett ut i sjøen! Eller kanskje teste ut den flytende badstuen som flyter ved Sørenga.

Daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg, har sett fram til åpningen av Friluftshuset i godt over ett år nå. 

– Dette er banebrytende for DNT. Vi er blitt gode på kajakk, men det er helt nytt å ha egne lokaler på denne måten. Dette er veldig spennende. Det er en helt ny tanke i det å fronte friluftsliv og aktivitet i byrommet på denne måten. Det handler om folkehelse, frivillighet og sosiale arenaer i en by i vekst, sier Hoff Wikborg til dntoslo.no.

FRILUFTSHUSET: Dette er veldig spennende. Det er en helt ny tanke i det å fronte friluftsliv og aktivitet i byrommet på denne måten, sier daglig leder i DNT Oslo og Omegn, Henning Hoff Wikborg. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.

Her gir Adam Pustelnik en smakebit av buldrerommet:

– Inspirere til det bynære friluftsliv

Plasseringen er ikke tilfeldig. DNT Oslo ønsker å inspirere folk til å ta i bruk det bynære friluftslivet.

– Vi vil tilgjengeliggjøre fjorden og vise at det finnes masse gode muligheter for friluftsliv rundt Oslo og omegn, sier Reidun Bolsø.

Friluftshuset vil også været rettet mot inkludering.

– Vi er lokalisert i bydel Gamle Oslo og jobber med å få til et samarbeid med Tøyen Sportsklubb, og har allerede et samarbeid med Frigo, som tilbyr aktiviteter og gratis utlån av turutstyr til barn, ungdom og barnefamilier bosatt i Bydel Gamle Oslo.

– Tror du mange vil ta i bruk Friluftshuset?

Det er allerede mange som tilbringer tid på Sørenga, både voksne, barn og ungdom. Dessuten bor det jo rundt en 1500 på Sørenga, så jeg tipper også disse vil være nysgjerrige, sier Bolsø.

FORFRISKENDE: Etter en økt i buldrerommet kan man hoppe rett til sjøs. Foto: Katrine Lunke.

LES OGSÅ: Norge til topps i nordisk mesterskap
LES OGSÅ: Reneste 17.mai-stemning under åpningen av Norsk Tindesenter

I tillegg til buldrerom, klatring og kajakk – er det også et eget tursenter på Friluftshuset. Her kan man få tips om turer og aktivitet i Oslo-området. Det vil også bli arrangert inspirasjonskvelder med foredrag og film. Fra 2017 blir det kajakkutleie her, mens det i 2016 er forbeholdt kursing og organiserte turer.

Reggae og storstilt åpning

DJ Miss Mo fyller Sørenga sjøbad med funky reggae i morgen. Her kan man prøve en rekke aktiviteter gratis; slakkline, klatring, buldring og kajakk. Fra klokken 11.00 kan barna teste ut utendørs klatretårn eller innendørs buldring. De voksne kan prøve kajakk og slakkline. Friluftshuset stiller også med en liten natursti med premie til barna.

Klokken 14.00 tar den offisielle åpningen plass ved blant annet tale av ordfører Marianne Borgen. Det blir også danseshow, konsert, kor og mye mer. Søndag blir det familiebuldring fra klokken 11-14 og buldring for øvrige fra kl. 14. Les mer åpningen av Friluftshuset her.

LES OGSÅ: Fra Jack London til Klatreverket

I VEGGEN: Henning Hoff Wikborg tester ut rutene som er skrudd. Foto: Eivind Haugstad Kleiven.

Publisert 20. mai 2016 kl 16.09
Sist oppdatert 20. mai 2016 kl 16.09
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen