Reneste 17.mai-stemning under åpningen av Norsk Tindesenter

– Åpningen var uten tvil vellykket!

Sist oppdatert: 15. mai 2016 kl 16.05
FOLKEFEST: Det var storstilt åpning av Norsk Tindesenter på fredag. Foto: www.terjeaamodt.com
FOLKEFEST: Det var storstilt åpning av Norsk Tindesenter på fredag. Foto: www.terjeaamodt.com
Lesetid: 3 minutter

Norsk Tindesenter

17-20-45_200px

Offisiell åpning: Fredag 13. mai
Målsetning: Å skape et nasjonalt kunnskapssenter som skal formidle kunnskap, kompetanse og holdninger om bratt friluftsliv.
Hvor: Ligger i sentrum av Åndalsnes, Havnegata 2.
Arne Randers Heen (1905 – 1991) og hans kone Bodil Roland Heen etablerte stiftelsen Norsk Tindemusesum i sin tid. Den ble overført til Rauma kommune ved deres død.

Fredag åpnet det etterlengtede Norsk Tindesenter i Åndalsnes. Med dette har Norge fått sitt aller første tindesenter.

– Åpningen var uten tvil vellykket! Det var bare gode tilbakemeldinger, forteller Anita Vik Buckley, daglig leder av Norsk Tindesenter.

På tindesenteret finner man en en god blanding av veiledning og informasjon, museum og opplevelser om norsk tindehistorie. Blant annet kan de skilte med filmauditorium, fjellbibliotek og Norges høyeste klatrevegg. I sistnevnte forteller Anita Vik Buckley at det var full fart i går.

– Det var masse aktivitet i klatreveggen! Mange nysgjerrige romsdalinger hadde tatt turen, noe som selvfølgelig er stor stas.

LES OGSÅ: Norges første tindesenter

– Gleder du deg til å ta imot fjellfolk og turister fremover?

– Det første cruiseskipet kommer førstkommende onsdag, da står vi klar! Jeg tror også senteret vil falle i god smak hos alle fjellfolk, uten tvil.

Vik Buckley er spesielt spent på hvordan filmen de har laget om bratt friluftsliv vil bli tatt imot av turistene. Selve visningsflaten er tredimensjonal og simulerer en bergvegg. Her blir det interaktiv filmvisning fra gulv til tak. Den er 15 minutter lang, og viser helt ferske tindesportopptak, kombinert med korte historiske tilbakeblikk.

Få en smakebit av filmen her:

Åpningen i bilder

Nedenfor kan du ta del i åpningen gjennom bilder. Det var kronprins Haakon som hadde fått æren av å erklære Norsk Tindesenter for åpnet – og han fikk selvfølgelig en omvisning i det ferske tindesenteret.

Terje_aamodt_photography-6
Terje_aamodt_photography-6

ÅPNET: Og der var Norsk Tindesenter åpnet! Det ble gjort av selveste kronprins Haakon. Foto: www.terjeaamodt.com

Terje_aamodt_5
Terje_aamodt_5

VELKOMST: Det er ikke hver dag man får besøk av selveste kronprinsen. Stort for store og små i Åndalsnes. Foto: www.terjeaamodt.com

Terje_aamodt_photography_4
Terje_aamodt_photography_4

FOLKEFEST: Det var folkefest og reneste 17.mai-stemning da Norsk Tindesenter ble åpnet fredag. Foto: www.terjeaamodt.com

Terje_aamodt_photograpgy_3
Terje_aamodt_photograpgy_3

FJELLBIBLIOTEK: På Tindesenteret er det et eget fjellbibliotek med blant annet et digitalt bord som innholder Arne Randers samling av fjellbøker fra hele verden. Foto: www.terjeaamodt.com

20160513_tindesenter_0967
20160513_tindesenter_0967

DIGITALT: Bøker som ikke før har vært tilgjengelig for publikum er nå blitt digitalisert. Foto: www.terjeaamodt.com

Terje_aamodt_photography9
Terje_aamodt_photography9

SISTE GRUNNSTEIN: Kronprins Haakon og generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas,  legger sammen ned den siste grunnsteinen på Norsk Tindesenter. Steinen er fra fjellet Stetind. Foto: www.terjeaamodt.com

Terje-aamodt_photograpgy_!
Terje-aamodt_photograpgy_!

MUSEUM: Her kan turister og fjellinteresserte se på utstyr som er blitt brukt på fjellet opp gjennom. Foto: www.terjeaamodt.com

NORGES HØYESTE KLATREVEGG: Med sine 21 meter er dette Norges høyeste klatrevegg. Fred Husøy viser Kronprinsen den imponerende veggen – og den ser ut til å falle i smak (i hvert fall hos de minste). Foto: www.terjeaamodt.com

Selve utstillingen på tindesenteret åpner om cirka 14 dager. Den er ikke 100% ferdigstilt og per i dag ikke åpen. Det vil derfor bli en større åpning av denne om rundt to uker.

Publisert 15. mai 2016 kl 16.05
Sist oppdatert 15. mai 2016 kl 16.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen