/ Lofoten

Jenter opp Storpillaren

Hanna Mellin og Hilde Bjørgaas sørget for første rene jentebestigning av en av Lofotens manndomsprøver.

Sist oppdatert: 2. juli 2011 kl 12.59
Lesetid: 1 minutter

Klatreblogger Geir Arne Bore melder at den klassiske ruta Storpillaren på Vågakallen i Lofoten nylig ble besteget av den svensknorske duoen Hanna Mellin og Hilde Bjørgaas. Dette er etter det vi vet første rene jentebestigning av en av Lofotens flotteste, men også mest seriøse ruter – 16 taulengder med mye klatring på fem- og seksgraden, men med noen solide taulengder på sjuertallet og en hel del tynt sikrede og utsatte partier, ifølge føreren.

Bjørgaas/Mellin er såvisst ingen nykommere i storveggfaget. De har tidligere klatret vegger på Grønland, og sto også i fjor for den første rene jente-fribestigningen av klassikeren Hoka hey (7+) på Kjerag. Duoen brukte 15 timer på turen opp Storpillaren, bil til bil, og tok det ifølge Hannas egen blogg veldig lungt hele veien.

Hilde Bjørgaas er forøvrig en av Norrønas profilerte klatrere, eller «ambassadører» som de kaller det (sammen med bl.a. Bjørn-Eivind Årtun og Robert Caspersen). Her er et lite innslag med Hilde i Bohuslän fra Norrøna-bloggen.

Les også: UTE sin oversikt over Via Ferrata- ruter i Norge

Publisert 2. juli 2011 kl 12.59
Sist oppdatert 2. juli 2011 kl 12.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen