Trykket på Mount Everest er stort, og inntektene Nepal har fra «klatrere» som skal opp på dette fjellet er så høye at myndighetene angivelig ikke ønsker å sette restriksjoner på besøkstallene. Uansett har forsøplingsproblemene blitt så store at selv vannkildene i nærliggende byer er forurenset av avføring fra mennesker på fjellet. 

Les også: Dette førstehjelpsutstyret er det viktigste du tar med

Her en satirisk dekning av problemet fra Adam Ruins Everything på truTV:

Les også: Isguide til Oslo

Les også: Test av isøkser

Ifølge livescience.com er det lokale klatrere som leies til å bære klatreres ekskrementer fra Base Camp. Dette dumpes så i grøfter, noe som kanskje er vel og bra, om det ikke hadde vært for den årlige monsunen som så vasker all driten nedover dalen og forurenser vannet. 

Vanlig søppel skal også være et stort problem – ikke primært i Base Camp – for der ryddes det ifølge nettsiden opp etter endt sesong. Problemet er alle lodgene på vei opp mot Base Camp. Søppelet fra vanlige turister blir ofte ikke håndtert, men dumpet og brent. Flasker og bokser brenner ikke og blir dermed liggende. 

Men frivillige opprydningstiltak er aktive så det er håp. Sagarmatha Pollution Control Committee (SPCC) har innstallert 70 søppelbøtter langs stier i området, og står for søppelinnsamling i noen av de større landsbyene.

På selve fjellet er det vel lite trolig at tiltak settes inn. Det er jo vanskelig nok å overleve der oppe – og enda vanskeligere å samle sammen gamle telt, oksygenbeholdere eller for ikke å snakke om: døde mennesker.