Italienske Scarpa ble grunnlagt helt tilbake i 1938 ved foten av Dolomittene i Asolo/Montebelluna-regionen. 

Mannen som revolusjonerte Scarpa på skofronten var Luigi Parisotto, og han begynte å produsere og jobbe for Scarpa i 1940. Scarpa er eid av samme familie den dag i dag. 

Annonse

I dag er Scarpa kjent for å produsere toppturstøvler, klatresko, isklatrestøvler, anmarsjsko, fjellsko og hverdagssko. De har vært ledende som skoprodusent i en årrekke, og var en av de første produsentene til å følge utviklingen av stadig økende interesse for fjellklatring osv med produsering av klatresko og fjellklatresko for alle disipliner.

Klatring har testet klatresko for sportsklatring og til tradklatring.  

Klatresko til sportsklatring 

Test av Scarpa Arpia: dette er en veldig behagelig allrounder fra Scarpa. Meget god passform og den har en enkel og grei stramming med borrelås.

Test av Scarpa Boostic: Den har en unik blanding av alle nødvendige klatreegenskaper; god til kanting, følsom, bra til heelhooking og god til smøring. Det er en meget god allroundsko. 

Test av Scarpa Instinct VS: VS er videre god til både kanting, smøring og alle typer hooking. Det er rett og slett lite å utsette på Instinct VS.

Test av Scarpa Maestro: Den opplevdes som god, rett ut av boksen – og meget behagelig – en kombinasjon som er sjelden.

Klatresko til tradklatring 

Test av Scarpa Maestro Mid: med Scarpa Maestro Mid kommer du skikkelig frem i skoen og over taket, og den oppleves som meget stabil og bra med mye utstyr på selen. Denne egenskapen gjør også at skoa blir relativ høy i tåboksen og i tåpartiet.