Evolv er en amerikansk klatreprodusent som ble etablert i sør-California i 2003. 

De lager primært klatresko og anmarsjsko for alle nivåer. 

De har satset på å produsere klatresko til den profesjonelle utøveren, men også for nybegynneren. De har flere profilerte klatrere på team-laget som Ashima Shiraishi, Daniel Woods, Steph Davis og Kai Ligthner. Tidligere var Chris Sharma med å utvikle klatresko for Evolv, og har designet blant annet den kjente klatreskoen Evolv Shaman. 

Klatring har testet både damesko og herresko for klatring, og sko som egner seg for nybegynnere og erfarne klatrere. 

Klatresko for damer

Test av Evolv Shakra Women's: dette er nytenkende sko som har et design som er annerledes enn mange andre klatresko. Den har en dobbel tunge, ekstra plass over stortåa og en love bump som skal fylle plassen under tærne og gi kraft fram i foten. 

Klatresko til sportsklatring

Test av Evolv Supra: dette er en stiv og solid allroundsko. Den har en lav front som gjør den egnet til rissklatring. Denne skoen er også designet av Chris Sharma, så hvis den er bra nok for han er den vel bra nok for oss andre.

For ordens skyld er ikke Chris Sharma sponset av Evolv lengre, men av Tenaya.  

Test av Evolv X1: en presis og god sko fra Evolv. Dette er den perfekte støteskoen, men krever litt innklatring for at den skal sitte som støpt.

Test av Evolv Shaman: innvendig er Shaman myk og komfortabel, og gir en behagelig «svupp» når du tar den på og sitter. Denne skoen egner seg godt for svakt overhengende eller bratte ruter. Dette er signaturskoen til Chris Sharma. 

Vi har også testet Evolv Shaman på en tidligere klatreskotest. 

Klatresko til tradklatring

Test av Evolv The General: Om du står under en «splitter» i Indian creek og skal jamme ben og armer i 40 meter, ja, da er det The General du trenger. Den er meget solid og godt polstret, sitter godt på foten og er presis. Kanskje noe klumpete, men det er jo en konsekvens av gode jamme-egenskaper.