Italienske La Sportiva har laget sko siden 20-tallet og vært pionerer i utstyrsutviklingen.

De fleste klatrere har hatt La Sportiva på foten i løpet av sitt klatreliv men få har til nå prøvd deres klatrebukser, t-skjorter, topper, bukser og jakker. Fra mars 2014 er kleslinjen tilgjengelig, av klatrere for klatrere.

Annonse

Kolleksjonen reflekterer klatrehistorien de er og har vært en del av gjennom farger og snitt. Størsteparten er laget av økologisk bomull og følger GOTS (Global Organic Textile Standard) standarder. Det er noe for enhver smak, fra tekniske klatrebukser og t-skjorter med retrodesign til funksjonelle ytterklær. Kolleksjonen forbinder La Sportivas klatretradisjon og historie med moderne klatrings høye krav til kvalitet. Det er lagt stor vekt på buksene i kolleksjonen, med tre forskjellige lengder, tre forskjellige snitt, i forskjellige materialer til mann og kvinne, her finnes noe til ethvert bruk.

Les mer: Test av taubremser.

La Sportiva Tao klatrebuksen står til forventningene. Det er en myk og behagelig lang stretcholabukse som sitter godt. Sømmene er lagt på de rette stedene, den er avrundet bak mot livet og lommene er plassert litt skrå. Buksen har god plass i bena, ingenting som strammer, med innsydd splitt i skrittet og formsydde knær. Stoffet er en blanding av denim og cordura som gjør den slitesterk og kraftig, med spandex som gjør den fleksibel og bevegelig slik at høye benløft og andre utfordrende bevegelser ikke blir begrenset. Logoen er til og med laget med laser for å være så lite forstyrrende som mulig.

På sommerdager kan nok denne buksen bli vel varm, men til uteklatring på vår- og høstparten er den perfekt. Fungerer også bra etter klatring ute blant vanlige folk med sin sporty og uformelle look. Den har god fit, men utvider seg en del ved bruk så om i tvil om størrelse velg heller den mindre. Det kunne med fordel ha blitt lagt inn strammemuligheter i livet og nederst på benet. Lommer finnes foran og bak, liten diskret glidelåslomme til kort og cash på siden, og praktisk plass til tannbørste på leggen er gjennomtenkte løsninger.
Til sammen gir dette Tao en god karakter, det er rett og slett en stayer. Størrelser er fra XS – XL i blå og grå denim.

Pris kr 1499,-
Web: Lasportiva.com

+ Myk, fleksibel og slitesterk
- Ingen strammemulighet i livet og i bena

Testet av Anne Charlotte Hauen

Les også: Test av skjørt for klatring (!).