Romsdalsstigen er åpnet

Skal du til Åndalsnes og har lyst på luft under arma kan dette være noe å teste

Sist oppdatert: 7. mai 2018 kl 09.48
Romsdalsstigen via ferrata. Foto: Matti Bernitz
Romsdalsstigen via ferrata. Foto: Matti Bernitz
Lesetid: 3 minutter

Romsdalsstigen Via Ferrata åpnet tirsdag 1. mai etter en ukes intensivt vedlikeholdsarbeid.

Det er dermed mulig å få seg en luftig opplevelse, med eller uten guide, i den spektakulære Romsdalsnaturen – også for de som ikke behersker klatreteknikker. Dette markerer starten på sommersesongen ved Norsk Tindesenter – med betjent resepsjon alle dager frem til kl 1800, slik at en kan delta på aktiviteter også etter jobb.  

Introveggen kan også godt kombineres med en tur til den populære utsiktsplattformen Rampestreken. Vestveggen er en lengre og mer krevende tur – til toppen av Nesaksla – med flere vedvarende bratte og luftige partier.

Fra Norsk Tindesenter har vi fått følgende melding:

«Romsdalsstigen Via Ferrata består av to eventyrlige klatrerruter med ulikt nivå, tilrettelagt med stålwire og jerntrinn. Introveggen passer for dem som vil prøve via ferrata for første gang, eller ha seg en kortere klatretur i storslått natur. Introveggen kan også godt kombineres med en tur til den populære utsiktsplattformen Rampestreken. Vestveggen er en lengre og mer krevende tur – til toppen av Nesaksla – med flere vedvarende bratte og luftige partier. Skal man klatre Vestveggen er det en stor fordel om en har erfaring fra via ferrata eller klatring – det er ingen nybegynnertur. Ruten er gradert D, som er det neste vanskeligste nivået på den internasjonale via ferrata skalaen.

Norsk Tindesenter har et større guidepool tilgjengelig for dem som vil ha en trygg innføring gjennom en guidet tur. Turen blir dobbelt så fin om man får med seg litt historiefortelling underveis. Alle som ikke har gått via ferrata før oppfordres til å delta på en guidet tur slik at en lærer seg å både bruke utstyret riktig og ikke minst det å holde riktig avstand til hverandre i fjellveggen. Det at klatreruten er mer tilrettelagt, betyr ikke at et fall er mindre alvorlig enn ved klatring på naturlige sikringer, snarere tvert imot.  

For dem som vil gå på egenhånd, er det mulig å leie via ferrata-utstyr ved Norsk Tindesenter. Introveggen har en nedre aldersgrense på 12 år, Vestveggen 16 år. Har en eget via ferrata-utstyr oppfordres en til å betale en frivillig avgift – for å dekke det påløpende vedlikeholdet og samtidig bidra til at rutene holdes trygge og i god stand. Ønsker en å benytte seg mye av dette flotte nærmiljøtilbudet, er det mulig å bli Romsdalsstigen Ambassadør for kr 900 – man betaler da frivillig avgift for en sesong om gangen, og får da et merke til å ha på hjelmen som viser at man har bidratt til felleskapet – til felles glede.

Romsdalsstigen via ferrata hadde siden åpningen i august 2017 i underkant av 1200 betalende gjester. Det er store forventninger til besøkstallet for 2018, som blir klatrestigens første hele sesong.»

Les mer på nettsidene til Norsk Tindesenter.

Publisert 7. mai 2018 kl 09.48
Sist oppdatert 7. mai 2018 kl 09.48
annonse
Relaterte artikler

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen