Klatresentrene i Oslo og Bergen stenges

Oslo og Bergen kommune har kommet med strenge tiltak som innebærer en sosial nedstenging av samfunnet. Det innebærer at klatresentrene blir stengt på ubestemt tid.

Sist oppdatert: 6. november 2020 kl 14.32
Alle klatresentrene i Oslo og Bergen blir nå stengt. Her fra et tomt Bryggeriet i Bergen i våres. Nå blir det tomt igjen.
Alle klatresentrene i Oslo og Bergen blir nå stengt. Her fra et tomt Bryggeriet i Bergen i våres. Nå blir det tomt igjen.
Lesetid: 2 minutter

Det ble avholdt en pressekonferanse i Bergen og Oslo fredag 6.november der kommunene informerte om en sosial nedstenging av samfunnet. 

Klatresentrene blir stengt på ubestemt tid i Oslo, men i Bergen er det i første omgang to uker.

Fra og med lørdag 7.november vil alle klatresentrene i Bergen være stengt. Bergen kommune opplyser at tiltakene vil vare i første omgang i to uker, altså til og med 23.november.

Alle klatresentrene i Oslo vil være stengt fra og med tirsdag. Oslo kommune har skrevet at de kommer til å ha disse tiltakene til smittetallene går ned. 

Det er for øvrig presisert at barneidretten kan fortsette, men redaksjonen i Klatring er dog ikke sikre på om barne- og ungdomsgruppene vil fortsette på disse sentrene enn så lenge. 

I våres hadde vi koronastengte klatresentre, og noen meldte om at de taper 100.000 kr hver dag på stengte klatresentre. Det gjenstår å se hvor lenge sentrene er stengt, og når vi får kontroll på smittesituasjonen i landet, og spesielt i Oslo og Bergen. 

Det er for øvrig milde temperaturer i sør nå, og dermed er det gode forhold for å klatre ute. 

For de andre plassene i Norge der ikke klatresentrene er stengt, les Norges Klatreforbund sine korona-anbefalinger. 

Publisert 6. november 2020 kl 14.32
Sist oppdatert 6. november 2020 kl 14.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen