Sharma vs. Ondra

Filmen om det vennskapelige kappløpet mot 9b+.

Av: Arve
Sist oppdatert: 1. september 2012 kl 12.23
Lesetid: 2 minutter

Hvem er tidenes beste klippeklatrere, målt opp mot sin egent tids standard? John Bachar, Wolfgang Güllich, Patrick Edlinger, Ben Moon eller Alex Huber er alle sterke kandidater for en plass på denne pallen. Men vi er så heldige å ha to av de mest soleklare utfordrerne aktive i vår tid – to klatrere som i likhet med de førstnevnte setter nye standarder, som gjør det umulige mulig, og som i tillegg driver og inspirerer hverandre i vennskapelig kamp og samarbeid: Chris Sharma og Adam Ondra.

vår oversikt over verdens hardeste ruter akkurat nå er flesteparten gått av nettopp disse to. Det er Sharma og Ondra som har sørget for å bekrefte 9b-graden i sportsklatringen (ingen av dem var riktignok først ute), og det er mest trolig en av disse to – eller begge – som vil ta steget opp til 9b+.

Det finnes flere prosjekter disse to jobber på som blir spådd å introdusere 9b+graden. Adam Ondras prosjekt i Hanshelleren er ett. Et annet er linja Dura Dura i Oliana, i spaniaboer Sharmas egen bakgård.

Sistnevnte har tydeligvis vært et samarbeidsprosjekt mellom disse to superklatrerne i lengre tid. Og nå kommer snart filmen, produsert av Reelrocktour, som viser Sharma og Ondra på det som kan bli verdens hardeste rute og verdens første 9b+. Ja, om ikke Ondra setter linja si i Flatanger først da, når han er tilbake i Norge i neste måned.

Intervju med Sharma om blant annet Dura Dura-prosjektet her.

Publisert 1. september 2012 kl 12.23
Sist oppdatert 1. september 2012 kl 12.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen