Ondra har vært på Veko – har du?

Om få dager er det duket for årets EXTREMsport-happening.

Sist oppdatert 21. juni 2013 kl 09.42
Verdensstjernen Adam Ondra var på Veko i fjor. Foto: Dag Hagen
Verdensstjernen Adam Ondra var på Veko i fjor. Foto: Dag Hagen

Ekstremsportveko er årets store fest, både sportslig og ikke-sportslig. I en uke til endes samles mange av de beste utøverne innen ulike grener av det noen liker å kalle «ekstremsport» til konkurranse og show. Hver dag er viet en eller flere aktiviteter. Et filmteam følger de viktigste hendelsene – og de uviktigste, og materialet klippes sammen til Dagens film, som vises hver kveld kl 2000. Rett etterpå får man som oftest premieutdelinger og intervju med utøvere.

For den vanlige kvinnen i gata er det ikke bare passiv underholdning på veko – man kan også teste ut forskjellige ekstremsportgrener, med konseptet Try-it.

7000 kroner gir deg Paragliding, fritt fall i vindtunnell, smalahovemiddag, festivalpass, klatring og mye mer. Rett og slett en cool greie som er fullbooket hvert år. 2000 kroner mer gir deg gullversjonen som også inkluderer tandemhopp. For den som ikke har prøvd fallskjermhopping må vi vel bare anbefale det. Å ramle i fritt fall ned mot bakken er en – skal vi si – engasjerende opplevelse.

Les mer om Try-it her.

Her en story om klatrebiten av Try-it.

Klatremessig er det mye å ta tak i; Loven eller Nåli for eksempel. Man kan også pusse nye buldere på en av de mange steinene i området. Ned mot Gudvangen er det flere store urer der dedikerte klatrere har pusset frem en del linjer. 

En av de morsomste og mest tradisjonelle klatrekonkurransene i Norge går også av stabelen; buldrekonken på Veko. 

Den har en hærlig uhøytidelig stemning, arrangeres utendørs og har som regel både ferskinger og verdensstjerner. I fjor knivet Adam Ondra og Magnus Midtbø om seieren. Konkurransen kan man melde seg på samme dag. Det er bare å møte opp.

Her kan du lese om konkurransen, som foregår på fredagen.

I festivalteltet er det foruten Dagens film, også flere konserter hver kveld. I år spiller blant annet Motorpsyko og Sirkus Eliassen.

Veko er noe å få med seg.

Publisert 21. juni 2013 kl 09.42
Sist oppdatert 21. juni 2013 kl 09.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen