Ondra tilbake i Flatanger

Ny hard førstebestigning, og nesten-bestigning av 9b(+)'en i Hanshelleren.

Av: Arve
Sist oppdatert: 30. september 2012 kl 20.05
Lesetid: 2 minutter

Toppsak på UKClimbing i dag er at team Ondra er tilbake i Norge og Flatanger, og tilbake på det knallharde prosjektet som måtte forlates ubesteget etter sist besøk tidligere i sommer.

Ifølge UKClimbing var Ondra nylig bare et par flytt unna bestigning av den 55 meter lange linja, men ble stoppet av våte krimpere helt oppunder ankeret. Han klarte altså å repetere førstedelen, og i tillegg nesten sette sammen hele linja i ett push.

Etter det vi forstår er Ondra inne på tanken å revurdere graden på første delen, som ble satt i (hard) 9a+ etter bestigningen i juli. Det er altså mulig at denne i seg selv holder 9b-graden, og dermed får vi bare spekulere på om hele herligheten vil ende på ganske klar 9b+, om det nå vil lykkes den unge tsjekkeren å sette ruta. Ondra selv er visstnok ikke villig til å snakke om graden 9b+, og holder seg til å omtale det som «den klart hardeste ruta han har jobbet på», ifølge Petr Pavlíček som leder filmteamet som følger Ondra i Flatanger. 

Vi får altså bare vente og se, hva angår graden. Linja har forøvrig fått et navn: The Change – intet mindre.

Ondra skal i tillegg ha førstebesteget et prosjekt like ved, som skal ligge rundt 8c+/9a. Det fortsetter altså å leveres på ekstremt toppnivå i Nord-Trøndelag.

Publisert 30. september 2012 kl 20.05
Sist oppdatert 30. september 2012 kl 20.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen