Adam Ondra gjorde rent bord under sitt besøk på et av de beste klatrefeltene i USA, Red River Gorge, tidligere i høst. Den unge tsjekkeren har nærmest for vane å sette en ny standard for klippeklatringen for hver gang han drar ut på tur, og så også denne gangen. Fra «the Red» fikk han med seg verdens første flash av en rute gradert 9a, Southern Smoke Direct, og delvis inspirert av Ondras overhøvling av samtlige ruter på det kjente cragget kom det også en gradsdiskusjon og påfølgende nedgradering av mange av testpiecene her. 

Ticklisten fra Ondras dager i RRG er et imponerende skue, med blant annet en 9a-flash og to 8c+ onsights: SSD, Pure Imagination og Golden Ticket (disse rutene sto tidligere som hhv. 9a+, 9a og 9a). Se vår omtale av disse bestigningene her.

Ondra rakk også å bolte et par nye linjer under sitt USA-besøk, hvorav det ene nok vil ende opp som enda en 9b+ (minst) om den blir gått. Ifølge Ondra er linja «absolute futuristic» og skal bestå av flere 8B+ buldreproblemer oppå hverandre, så det er liten tvil om at dette blir grisehardt. Men før han rekker tilbake til RRG for å jobbe på disse linjene, er målet Spania og Oliana, og tilbake på Dura Dura-prosjektet som nok også vil bli logget inn i øvre sjikt av 9b-graden. 

Les Ondras egne ord på sponsoren La Sportivas nettside.