Klatrefest i Nissedal

Masse stein og store sva

Sist oppdatert: 15. mars 2017 kl 11.00
Lesetid: 3 minutter

Fri Flyt AS er stolte og entusiastiske over å kunne annonsere at arrangementet «Klatrefestivalen» går av stabelen 24.-26. August i Nissedal.

KJØP BILLETT TIL KLATREFESTIVALEN HER.

Redaktør i Klatring, Dag Hagen, sier at det var på tide at det endelig kom en klatrefestival i rekken av arrangement i regi av Fri Flyt;
- Fri Flyt AS er veldig gode på festivaler, og vi har hatt klatreinspill på mange av dem. Nå har vi endelig en festival med full fokus på vår sport. Det tror jeg vi kan få til veldig bra, og jeg håper miljøet vil sette pris på det. Vi skal ha noe for alle nivåer, nybegynnere og viderekomne. Erfarne klatrere vil kunne nyte all den supre klatringen som finnes der, og være med på det sosiale som vil skje på kveldstid.

I følge lokale klatrere er Nissedal en michelinrestaurant i forhold til klatring og buldring. Tyskerne har visst det lenge, og nå er det på tide at Norges klatrere virkelig får øynene opp for hva Hægefjell og området rundt har å by på! I dag er Nissedal og spesielt Hægefjell en av Skandinavias mest populære klatredestinasjoner. Bare Hægefjell har mer enn 60 ruter, hvorav 54 er selvstendige. Du trenger med andre ord ikke klatre i kø, selv om parkeringen er full.

– For å kunne gjennomføre festivalen har vi søkt om støtte hos Nissedal Kommune og fått godkjent søknad med tilslag om prosjektstøtte. Pengene vil hovedsakelig gå til utvikling av ruter, som også kommer til å kunne brukes av alle som ønsker utenfor festivalen. Med støtte og lokalt engasjement på nivå med det vi møter i Nissedal, er vi sikre på at vi klarer å utvikle et godt produkt som det er verdt å besøke, sier arrangementsansvarlig Tonje Sameien.

- Fra før har Nissedal 118 buldere fra grad 3-7C+.

Fantastiske flotte frittstående steiner i mektig natur. Bra landing og kort mellom steinene.

.

Festivalarenaen vil være på Nisser Camping. Her vil alt være lagt til rette for en sosial arena. Her vil det være mulig å leie seg inn på hytte eller bo i telt. Rett ved campingen er det også et fint vann en kan vaske seg i etter endt dag i veggen.

.

Priser for overnatting hos Nisser Camping vil være 15% på telt/campingvogn/gamme. Deltakere som ønsker å sove i telt, betaler 100 kroner.

Det vil også være mulig å kjøpe matpass for hele helgen for de som ikke ønsker å bruke tid på å lage mat selv. Det vil også være mulig å kjøpe frokost og middag separat.

.
Festivalen vil tilby kurs og guidede turer, både for ferske klatrere og for mer erfarne som ønsker lengre turer i fjellet. På kveldstid vil det bli lagt opp til lokale kulturelle innslag i regi av arrangør og av festivaldeltakerne. Stikkord er konsert, quiz, uformelle konkurranser og god stemning.
Som Kjetil Grimseth skriver i saken under, så ligger Nissedal rett bak solnedgangen. Bare to-tre timer i bil fra Oslo, Tønsberg og Kristiansand. Dit må du!

.

Les mer om klatring i Nissedal i artikkel publisert på norsk-klatring.no 14. februar 2017

Tarp_Nissedal
Tarp_Nissedal
Publisert 15. mars 2017 kl 11.00
Sist oppdatert 15. mars 2017 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen