– Åpningsdagen gikk over all forventing. Uken etter var det rolig med besøkende, og de to siste ukene har det tatt seg opp og vi ser en positiv trend, sier daglig leder ved Oslo Klatresenter, Marthe Stensrud.

I starten av april åpnet senteret, som er Norges største med drøye 3000 kvadratmeter. Siden den gang har klatreentusiastene strømmet til det nyåpnede senteret på Skullerud. Den største oppturen, utenom åpningsdagen, kom andre påskedag, med nesten 600 besøkende på én dag.

Annonse

– Det var fremdeles en trivelig plass å være. Det er godt for nattesvønen. Spesielt gledelig er det at folk fra nærområdet strømmer til, sier styreleder Tore Tjelmeland.

Ifølge Stensrud opplever de spesielt mange nybegynner som drar til klatresenteret.

– Det vi ser er at det er lokale barnefamilier som kommer til oss som ikke har tidligere erfaring. Vi har autobelayer som vi gir en introduksjon til når de henvender seg til resepsjonen. Det er veldig stor interesse på nybegynnerkurs, som har vært fulle i hele april.

LES OGSÅ: Nord- Europas største

(Artikkelen fortsetter under bildet)

klatring1
klatring1

NÆROMRÅDET: Det har kommet mange fra nærområdet til senteret, sier styrelederen. Foto: Oslo Klatresenter

Ifølge Tjelmeland har de besøkende mye spennende i vente.

– Tilbudet kommer bare til å bli bedre og bedre i tiden som kommer. det er ikke lenge til de bratte og lange buldreveggene i treningsrommet er ferdig. Det kommer til å være mye nytt hver dag i tiden som kommer.

Nå ser klatresenteret lyst på fremtiden.

– Vi gleder oss, og håper på enda flere regnværsdager, sier Stensrud.

LES OGSÅ: Snart åpner Norges største klatresenter

LES OGSÅ: Nyheter om klatring