Buldrebunker i Trondheim

KlatreBunkern er klar for åpning lørdag 12. mars. Det gamle I-bygget får nå en etterlengtet avlastning.

Sist oppdatert 9. mars 2011 kl 11.41
Sopper i Dorabunkeren i Trondheim.
Sopper i Dorabunkeren i Trondheim.

– For noen få uker siden, i U-båtbunkeren Dora1 i Trondheim, startet byggingen av et anlegg som godt kan bli Norges beste buldresenter, skriver Per Arne Hamre,
daglig leder i Trondheim Klatresenter AS til magasinet Klatring.

 – Nå er det bare dager igjen til åpning og målet er et buldresenter med den beste klatringa og den beste stemninga. Om senteret lever opp til målsetningene blir det opp til trondheimsklatrerne å avgjøre i tiden som kommer. Tonen slås an med en uformell buldrekonkurranse lørdag 12. mars kl 17.00.

Initiativtakerne har jobbet lenge med å få til et bedre klatretilbud i Trondheim. Med dette for øye sikret Arve Stavø og Per Arne Hamre seg de tre buldresoppene som ble brukt under Nordisk mesterskap på Lillehammer i 2008 og etablerte Trondheim Klatresenter AS. Robert Karlsen og Torstein Eide ble tatt med på laget, og nå er soppene kommet opp igjen og klar for klatring. Det har vært en stor dugnadsinnsats fra klatremiljøet som har muliggjort ferdigstilling av prosjektet på rekordtid. Uten denne innsatsen kunne det drøyd lenge før det ble klatring i Dora, men den viser også at det har vært et stort behov for bedre treningsforhold i byen.

– Lokalene i Dora er som laget for buldring: Et 1000 kvadratmeter stort søylefritt rom med 5,5 meters takhøyde. I tillegg til soppene er det bygget over 300 kvadratmeter med enklere 2D vegger med ulik bratthet; fra vertikalt til 50 grader overhengende. Her vil det være klatring for alle aldre og ferdigheter med stor variasjon og heftige linjer, fortsetter Per Arne Hamre.

Trondheim klatreklubb har fått klubblokaler i senteret og får anledning holde kurs og treninger der. Det er håp om stor økning i rekrutteringa til klatresporten og enda flere prestasjoner på stein i Midt-Norge. Det er planer om jevnlige konkurranser i senteret, så det kan lønne seg å følge med på kalenderen når nettsida kommer opp.

– For de som vil stikke innom, er inngangen den samme som Bowlinghallen bruker, fra Kobbes gate på Nyhavna. Det loves lave priser, god stemning, gratis kaffe og en vaffelkak i ny og ne.

Trondheim Klatreklubb og Trondheim Klatresenter AS har blitt tildelt årets NM i buldring den 5. november. Planleggingen er så vidt i gang, men allerede er det store vyer om et arrangement utenom det vanlige. Helt sikkert er det at dette nye senteret vil være en egnet arena for konkurranser og er designet spesielt med tanke på dette uten å gå på akkord med treningsfasilitetene.
– Og avslutningsvis til konkurranseklatrere i Norge: Pass på – nå blir Trønderne enda sterkere, slår den ferske daglige lederen fast.

Sopper i Dorabunkeren i Trondheim.

Stort: Norges største buldresenter?

Trestjerners: Sopper fra Nordisk på Lillehammer i 2008.

Publisert 9. mars 2011 kl 11.41
Sist oppdatert 9. mars 2011 kl 11.41
Relaterte artikler
Klatring Grip Leangen
Norges største innendørs klatresenter

– Total størrelse er 3800 kvadratmeter!

JA TIL NASJONALANLEGG: Norges klatreforbund (NKF) ga et soleklart ja til å starte arbeidet med å etablere nasjonalanlegg for klatring. Her er Tina Hafsaas og Edel Lemvik i aksjon under NM på Oslo klatresenter i 2019. Arkivfoto: Bjørnar Smestad
Klatretinget stemte

Bare to stemte mot

Norsk-klatring.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Tore Meirik

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue