Fra Bergen Klatreklubb meldes det at man er i gang med byggingen av en ny buldrehall i byen. Lokalet ligger i en fjellhall ved gamle Hansa bryggeri, og har arbeidstittelen «Bryggeriet buldrehall».

Gulvarealet i hallen er 360 kvm, og takhøyden ca 5,5 meter. Det meldes om ca. 400kvm klatreflate, eget areal tilrettelagt for barn, vektrom og garderober. Vegger og slikt blir levert av Tjelmeland Friksjon, men det meste av monteringen vil bli gjort på dugnad. I løpet av august og september skal arealet pusses opp, med og montering av diverse infrastruktur som ventilasjon og varme. Bygging av buldrevegger starter i oktober. Dersom ting går etter planen vil hallen åpne i januar 2013, meldes det fra BKK.

Annonse

En entusiastisk Gisle Andersen fra BKK sier at noe av det kule med dette prosjektet er at gira klatrere har vært med å sikre finansiering av prosjektet.

- Folk har i praksis forhåndskjøpt årskort for flere år og på den måten har vi fått inn ca. 900.000 kroner som var helt nødvendig for å få finansiert prosjektet. Med årskort vil man få tilgang til buldrehallen fra kl 06-24. Prisen for dette er 3000,- pr år. Forhåndskjøper man årskort er det billigere. Det er fremdeles mulig å gjøre det, sier Andersen til Klatring.